Супутникові знімки пошкоджень Вінницького аеропорту дають нові подробиці про ракетні напади

Новини Вінниці / Супутникові знімки пошкоджень Вінницького аеропорту дають нові подробиці про ракетні напади

У неділю, 6 лютого, крилаті ракети вразили Вінницький аеропорт та військову частину у Гавришівці. Пошкоджена і цивільна, і військова частини, зокрема склад ПММ. Загинуло десятеро людей – військових і цивільних.

Нові радіолокаційні супутникові знімки аеропорту, зроблені наступного дня, демонструють пошкодження диспетчерських вишок і літака, який перебував на ремонті. Як зазначає «НВ», аеропорт не знаходиться поблизу районів поточних наземних бойових дій, але в ньому була певна присутність українських військових, включаючи авіацію.

За словами Стівена Де Ла Фуенте з Інституту міжнародних досліджень Міддлбері в Монтереї, який проаналізував зображення, зроблене Capella Space, на злітно-посадковій смузі немає видимих ​​пошкоджень, як і на інших аеродромах, які були вражені ракетами в Україні.

«Ми помітили дуже незначні пошкодження злітно-посадкових смуг аеропортів по всій Україні, — каже Де Ла Фуенте. — Багато аеропортів або аеродромів мають помітні ракетні пошкодження, однак, схоже, вони націлені на сховища боєприпасів, сховища палива, засоби управління повітряним рухом і нерухомі літаки».

Олег Верлан

9 березня, 2022