Судитимуть двох шахраїв зі Жмеринки, які видурили в земляків десять мільйонів гривень

Новини Вінниці / Судитимуть двох шахраїв зі Жмеринки, які видурили в земляків десять мільйонів гривень

Правоохоронці Вінниччини завершили розслідування резонансної кримінальної справи. Найближчим часом розпочнеться суд над двома винахідливими зловмисниками зі "столиці" залізничників Жмеринки, які виманили у мешканців нашого регіону понад 10 млн грн.

Правоохоронці Вінниччини завершили розслідування резонансної  кримінальної справи. Найближчим часом розпочнеться суд над двома винахідливими зловмисниками зі столиці залізничників Жмеринки, які виманили в мешканців нашого регіону понад 10 млн грн.

Діяли вони за «старою» схемою: входили в довіру, брали у майбутніх «компаньйонів» чималі суми грошей, звісно, обіцяючи шалені прибутки, зокрема від перепродажу автомобільної техніки. Як не дивно, в нашій області знайшлося чимало довірливих людей, які повірили цим аферистам.

Зрозуміло, ніяких прибутків ніхто з ошуканих не бачив. Не отримали кредитори й своїх грошей, вкладених у цю «прибуткову» справу. Видурені кошти пройдисвіти надійно ховали, «конвертували» й витрачали на власні потреби, а ошуканим вкотре радили трохи почекати, мовляв, все буде гаразд, незабаром усі розбагатіємо.

Звісно, не дочекавшись грошей, потерпілі звернулися у поліцію. Й правоохоронці, порушивши кримінальне провадження, почали розслідувати шахрайську «схему»...

Наразі підозрюваних утримують під вартою, оскільки ті можуть втекти. Як повідомила прес-служба прокуратури Вінницької області, обвинувальний акт щодо них передано до суду. Жмеринчанам інкримінують правопорушення за ч. 4 ст. 190 КК України – заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство), вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, що завдало значної шкоди потерпілому та вчинене в особливо великих розмірах.

Покарання за такий злочин доволі суворе – від 5 до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна. Хоча розразхувавшись з кредиторами, вони можуть обмежитися й умовним терміном.

Юрій ЯРМОЩУК