Суддя з Вінниччини серед переможців конкурсу до Вищого антикорупційного суду

Новини Вінниці / Суддя з Вінниччини серед переможців конкурсу до Вищого антикорупційного суду

Вища кваліфікаційна комісія суддів  визначила переможців конкурсу на посади суддів Вищого антикорупційного суду. ВККС підбила підсумки кваліфікаційного оцінювання та затвердила рейтинги кандидатів на зайняття вакантних посад суддів у новому суді, що створюється в межах судової реформи, у середу, 6 березня.

Вища кваліфікаційна комісія суддів визначила переможців конкурсу на посади суддів Вищого антикорупційного суду. ВККС підбила підсумки кваліфікаційного оцінювання та затвердила рейтинги кандидатів на зайняття вакантних посад суддів у новому суді, що створюється в межах судової реформи, у середу, 6 березня.

Усі кандидати на посади суддів Вищого антикорупційного суду та його апеляційної палати пройшли складні конкурсні випробування в публічному режимі. Зокрема, вони склали анонімне письмове тестування на знання норм права, виконали практичне завдання, пройшли психологічне тестування, їх досьє були проаналізовані членами ВККСУ та ГРМЕ на предмет доброчесності (моралі, чесності, непідкупності), а також наявності знань та практичних навичок для розгляду відповідних справ.

У список переможців до Вищого антикорупційного суду, який опублікувала «Судово-юридична газета», увійшла суддя у відставці Теплицького районного суду Вінницької області Лариса Задорожна. Вона набрала 716,25 бала.

Далі список з переможців має бути переданий до Вищої ради правосуддя для співбесід, яка, у свою чергу, внесе подання про призначення суддів президенту.