Судді вирішили, що головний фіскал України був звільнений урядом Гройсмана незаконно

Новини Вінниці / Судді вирішили, що головний фіскал України був звільнений урядом Гройсмана незаконно

Судді вирішили, що головний фіскал України був звільнений урядом Гройсмана, який у свій час був мером Вінниці, незаконно.Звільнення Романа Насірова з посади очільника ДФС України через перевищення службових повноважень визнали протиправним.

Звільнення Романа Насірова з посади очільника ДФС України через перевищення службових повноважень визнали протиправним. Таке рішення сьогодні винесли в 6ААС.

Звільнення з посади та скандал свого часу розгорілися через те, що Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу. Тим самим дії Насірова нібито завдали державі збитків у розмірі близько 2 млрд. грн. Кабмін спочатку відсторонив, а потім звільнив Насірова з посади головного фіскала. Хоча у кінцевому варіанті звільнення поясниюється подвійним громадянством очільника податківців. 

Натомість Роман Насіров подав позов до суду, щодо його незаконного звільнення. В грудні 2018 року Окружний адмінсуд Києва поновив Насірова на посаді голови ДФС і наказав виплати йому компенсацію в 184 тисяч гривень. Тодішній уряд оскаржив це рішення і подав апеляцію.

Розгляд справи розтягнувся на місяці, і ось нарешті сьогодні, 24 лютого 2020 року, суд виніс свій вердикт.

"Рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 11 грудня 2018 року в частині визнання протиправним та скасування розпорядження Кабінету Міністрів України від 31 січня 2018 року №35-р "Про звільнення ОСОБА_1 (Р.М. Насірова – ред.) з посади Голови Державної фіскальної служби України" залишити без змін", - йдеться у постанові.

Таким чином, суд залишив без задоволення апеляційні скарги Кабінету Міністрів України, Державної фіскальної служби України та нардепа від Самопомочі Андрія Журжія.

Марина Карабай

24 лютого, 2020