Суд відправив під нічний домашній арешт трьох підозрюваних у крадіжці коштовностей з будинку у Вінницькому районі

Новини Вінниці / Суд відправив під нічний домашній арешт трьох підозрюваних у крадіжці коштовностей з будинку у Вінницькому районі

Вінницький міський суд обрав запобіжні заходи двом підозрюваним у крадіжці коштовностей з будинку жителя одного з сіл Вінницького району. Як повідомляють у пресслужбі суду, за версією слідства, чоловіки викрали золотих та срібних виробів на суму понад 150 тисяч гривень.

Вінницький міський суд обрав запобіжні заходи трьом підозрюваним у крадіжці коштовностей з будинку жителя одного з сіл Вінницького району. Як повідомляють у пресслужбі суду, за версією слідства, чоловіки викрали золотих та срібних виробів на суму понад 150 тисяч гривень.

Сторона обвинувачення просила взяти підозрюваних під варту. Однак, рішення суду виявилось доволі "м'яким": нічний домашній арешт (з 22:00 до 6:00 години ранку) на період досудового розслідування.

"Сторона обвинувачення не обґрунтувала підстави для обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою підозрюваним особам. Суд встановив, що чоловіки мають стійкі соціальні зв’язки, постійні місця проживання, працюють, тому ризики переховування від органів досудового розслідування та суду відсутні",- повідомляють у пресслужбі суду.

Як аргумент у суді також наводять рішення Європейського суду з прав людини від 12 лютого 2015 року у справі «Подвезько проти України». Там йшлося про те, що "ризик переховування обвинуваченого не може оцінюватися виключно на підставі ступеня тяжкості можливого покарання. Він має оцінюватися з урахуванням ряду інших відповідних факторів, які можуть або підтвердити існування небезпеки переховування, або довести, що така можливість є настільки незначною, що може не виправдати досудове тримання під вартою".

Сергій Маламура

20 жовтня, 2020