Суд у Вінниці залишив на 60 діб під вартою підозрювану у вбивстві сокирою свого чоловіка

Новини Вінниці / Суд у Вінниці залишив на 60 діб під вартою підозрювану у вбивстві сокирою свого чоловіка

У Вінницькому міськсуді погодились з клопотанням сторони обвинувачення щодо запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для жінки, яка сокирою завдала численних ударів своєму 76-річному чоловікові та намагалась влаштувати вибух у помешканні.

Нагадаємо, після того, що скоїла, вінничанка забрала 13-річного пасинка та пішла до готелю, де її і затримали. Все, що відбулося у квартирі подружжя, поліція дізналася від хлопчика, який зателефонував уночі. Жінці повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України.

Як вказують у пресслужбі суду, 41-річна підозрювана вдень розпочала вдома словесну суперечку зі своїм співмешканцем. В ході конфлікту той ударив жінку по голові.

Після цього вона взяла до рук сокиру та нанесла не менше чотирьох ударів в область обличчя чоловіка, спричинивши тілесні ушкодження, від яких останній помер на місці події. Далі вінничанка на плиті відкрила газ, сподіваючись на вибух, який «прибере» сліди злочину.

До речі, у суді жінка переконувала, що дитина її рідна. З’ясувалось також, що вона має три судимості, зокрема за замах на вбивство.

«За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваної запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів», - вказують у суді.

Наразі тривають слідчі дії. Складається враження, що за потреби суд продовжить запобіжний захід, зважаючи на попередні вчинки жінки. Її підозрюють у вбивстві (ч. 1 ст. 115 Кримінального Кодексу України), що карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

Макс Мельник

26 січня, 2022