Суд у Вінниці помістив до психлікарні чоловіка, який з лезом напав на священика

Новини Вінниці / Суд у Вінниці помістив до психлікарні чоловіка, який з лезом напав на священика

Протягом 60 діб 47-річний вінничанин, який ранком 2 січня у храмі Покрови Пресвятої Богородиці УПЦ МП, що у селі Пирогово, небезпечним лезом порізав шию протоієрея Антонія Ковтонюка, а потім намагався напасти на поліцейського, який прибув на виклик, перебуватиме у психіатричному стаціонарі.

Про це повідомляють у Вінницькому міськсуді

У матеріалах справи вказується, що чоловік неодноразово перебував на стаціонарному лікуванні та обстеженні у Вінницькій обласній клінічній психоневрологічній лікарні ім. академіка О.І. Ющенка. У той день він залишив будинок, де проживає з матір'ю, взяв небезпечне лезо для гоління та пішов до церкви.

На території храму підозрюваний вчинив сварку зі священником, після чого раптово наніс удар бритвою по шиї. Надалі зловмисник у середину храму зробив безлад, знищивши майно.

Коли на виклик прибули патрульні, вони розмовою намагались заспокоїти людину. Однак, зловмисник вирішив напасти з лезом на одного з правоохоронців. Напарник випередив, вистреливши у ліву ногу нападника з табельної зброї.   

«За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді поміщення до психіатричного закладу в умовах, що виключають небезпечну поведінку підозрюваного строком на 60 діб», - зазначили у суді.

Макс Мельник

5 січня, 2023