Суд у Вінниці під нічний домашній арешт «відпустив» підозрюваного у справі по ДТП, в якій загинули два байкери та пасажирка

Новини Вінниці / Суд у Вінниці під нічний домашній арешт «відпустив» підозрюваного у справі по ДТП, в якій загинули два байкери та пасажирка

Сьогодні, 7 жовтня, Вінницький апеляційний суд виніс ухвалу щодо застосування до підозрюваного у смертельній ДТП запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту. Водночас скасовано рішення Вінницького міськсуду, яким 54-літнього чоловіка узято під варту.

Нагадаємо, ДТП сталася 24 вересня поблизу Носківців Жмеринського району. Тоді Внаслідок зіткнення автомобіля Ford Fusion і колони байків на автодорозі М-21 Житомир – Могилів-Подільський у Станіславчинській територіальній громаді загинули два мотоцикліста та пасажирка байку – жителі Києва та Запоріжжя.

Як повідомляє пресслужба ВАС, колегія суддів задовольнила апеляційну скаргу адвоката.

Захисник вказував: доказів, що підозрюваний може ухилятися від слідства і суду, впливати на свідків, потерпілих та експертів, немає.  До того ж він – не судимий, має позитивну характеристику, одружений більше 25 років, працює головним механіком на підприємстві. Наголосив також, що чоловік є опікуном особи з інвалідністю 1 групи, яка потребує постійного догляду.

Як зауважив, зокрема, у своєму виступі прокурор, водій зі слідством не співпрацює: відмовився давати показання згідно зі статтею 63 Конституції України.

Він нібито допустив дотичне зіткнення з попутньою автівкою, потім виїхав на смугу зустрічного руху й зіткнувся з двома мотоциклами, що рухалися у складі колони з 11 транспортних засобів.

Підозрюваному інкримінують порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинили загибель кількох осіб (ч.2 ст.286 КК України). За це передбачено від п'яти до десяти років ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Макс Мельник

7 жовтня, 2022