Суд у Вінниці оголосив вирок 30-річному містянину, який для ФСБ збирав геодані військових об’єктів

Новини Вінниці / Суд у Вінниці оголосив вирок 30-річному містянину, який для ФСБ збирав геодані військових об’єктів

Вінницький міський суд ухвалив вирок чоловікові, який добровільно пішов на контракт з представниками ворожих спецслужб і здавав геодані по десятку об’єктів у місті. Його затримали у червні поблизу одного з військових об’єктів.

Як зазначає пресслужба суду, вінничанина обвинувачували у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України.

Як зазначено у вироку, 30-річний обвинувачений, будучи проросійсько налаштованою особою та підтримуючи ведення повномасштабної війни РФ в Україні, надав добровільну згоду на виконання завдань щодо збирання та передачі їм деталізованих даних військового характеру, поставлених представником іноземної держави.

«Так, обвинувачений фотографував територію заводу, встановлення режиму його охорони, місць розташування пропускних пунктів та об’єктів поблизу нього, слідкував за переміщенням військової техніки з даних об’єктів, розташуванням патрулів, збирав інформацію про точки доступу до мережі WiFi та вишок мобільного зв’язку поблизу заводу «Форт». Надалі, зібрану інформацію обвинувачений передавав у месенджері користувачу на ім’я «Андрій», який виявився працівником ФСБ Росії», - йдеться у повідомленні.

Під час судового засідання обвинувачений свою вину у злочині при зазначених вище обставинах не визнав.

За результатами повного та всебічного судового розгляду суд визнав винним чоловіка у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111 (Державна зрада) КК України та призначив йому покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі, вирок ще не набрав законної сили.

Як раніше повідомляло Vinmedia, 30-річний Володимир співпрацю з ворогом пояснював тим, що так, на його думку, «скоріше закінчиться війна». Ба більше, він нібито «цілком безкоштовно» допомагав ФСБ. 

Макс Мельник

21 листопада, 2023