Суд продовжив слідство відносно посередника, який не доніс судді на Вінниччині гроші від клієнта

Новини Вінниці / Суд продовжив слідство відносно посередника, який не доніс судді на Вінниччині гроші від клієнта

Аби «замяти» справу, підозрюваний підбурив обвинуваченого у хуліганських діях з використанням пристрою для відстрілу гумових куль Володимира Юревича до дачі хабара суддям Тульчинського районного суду Вінницької області. Однак гроші до суддів не дійшли, а зникли разом з посередником.

У Вищому антикорупційному суді продовжено до 23 грудня строки досудового слідства у справі хабара, який не дійшов до керівництва Тульчинського райсуду. Історія цікава. Хабар, зброя, люди у мантії та посередник. За офіційною версією, аби «зам'яти» справу, підозрюваний підбурив обвинуваченого у хуліганських діях з використанням пристрою для відстрілу гумових куль Володимира Юревича до дачі хабара суддям Тульчинського районного суду Вінницької області. Однак гроші до суддів не дійшли, а зникли разом з посередником.

Як повідомляє інтернет-видання «Слово і Діло», згідно рішення Вищого антикорупційного суду, прийнятого 19 листопада, строки досудового слідства за підозрою чоловіка, якого НАБУ і САП підозрюють у шахрайському заволодінні коштами обвинуваченого, було продовжено до 23 грудня.

За версією слідства, підозрюваний з метою шахрайського заволодіння коштами повідомив Юревичу, що нібито попередньо обговорив з головою Тульчинського районного суду Вінницької області про його справу і той повідомив підозрюваному, що за 10000 доларів суддя може винести такий вирок обвинуваченому, який би не був пов'язаний із позбавленням волі. Водночас, якщо Юревич відмовиться від вказаної пропозиції, то суддею буде вжито всі заходи, щоб обвинуваченому було винесено вирок з призначенням покарання у вигляді позбавлення волі.

Відомо, що Юревич майже одразу погодився на цю вимогу і сказав, що йому необхідно деякий час, аби зібрати усю суму. Однак підозрюваний йому також повідомив, що необхідно заплатити ще 3000 доларів й потерпілому.

Через деякий час контактів між двома особами підозрюваний нарешті отримав від Юревича частину з 13 тисяч доларів, а саме 3000 доларів, якими він заволодів і нікому не передавав як нібито неправомірну вигоду.

Пізніше підозрюваному повідомили про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 ККУ (шахрайство), а також у ч. 3 ст. 369 ККУ (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Ірина Заіковата

28 листопада, 2019