Стрітарт зі слідами куль. Чи подобається таке мистецтво вінничанам?

Новини Вінниці / Стрітарт зі слідами куль.  Чи подобається таке мистецтво вінничанам?

Двоє митців – з Вінниці та Харкова -  викликали активну дискусію в мережі щодо зразків розпису ними промислових об‘єктів, виконані в двох кольорах – чорному та білому. Митці демонструють наскільки ці кольори вони можуть бути виразними, а особливо, якщо у якості додаткового ефекту використовувати сліди від куль.

Двоє митців – з Вінниці та Харкова - викликали жваву дискусію в мережі щодо зразків розпису ними промислових об‘єктів, виконані в двох кольорах – чорному та білому. Митці демонструють, наскільки ці кольори можуть бути виразними, а особливо, якщо у якості додаткового ефекту використовувати сліди від куль. Думки розділилися, втім кожна людина бачить світ своїми очима.

Вінницький митець, голова правління ГО «Лабораторія актуальної творчості» Олександр Нікітюк розмістив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook фото розписаного резервуару.

«Створено в рамках проекту "Резервацiя", місто Суми, 2011 рік», - зазначив у своєму дописі художник.

Активно коментують в мережі ще один розпис у промисловій зоні.

Харків‘янин Гамлет Зінківський розписав стіни промислових об'єктів на передовій у прифронтовій Мар’їнці. Дірки від куль стали елементами картин.

Колись художник мріяв розмальовувати храми, але згодом зрозумів, що в тому процесі немає творчості. Зараз малює акриловими фарбами в чорно-білих тонах. Його малюнки складаються з картинки і короткого тексту-фрази, який його розширює, створює підтекст...

Вінничани можуть долучатися до дискусії, аби спільно зрозуміти, якими є нові течії стрітарту і що саме приваблює як митців, так і глядачів.

 

Марина Карабай

15 травня, 2020