Столітній ювілей відзначає вінничанка Степаніда Коновалова

Новини Вінниці / Столітній ювілей відзначає вінничанка Степаніда Коновалова

У Вінниці довгожителька відсвяткувала 100-ріний ювілей. Жінка, яка народилася у селі Северинівка, що на Вінниччині воювала, була поранена, пережила повоєнні роки, працювала вчителем.

У Вінниці довгожителька відсвяткувала 100-ріний ювілей. Жінка, яка народилася в переломні для України часи пройшла війну, була поранена, пережила повоєнні роки, працювала вчителем. Сьогодні відзначає таку "круглу" дату.

З нагоди ювілею Степаніда Коновалова отримала вітання від виконавчого комітету Вінницької міської ради, до того ж їй буде надаватись пожиттєва матеріальна допомога.

Про це повідомляє сайт ВМР.

«Ювілярка народилася  у селі Северинівка, наразі проживає у Вінниці. В 1941 році, будучи студенткою, Коновалова С. П. пішла на фронт, та з 26 червня 1941 року по 4 жовтня 1941 року працювала в евакогоспіталі  військовою медсестрою. В липні 1941 року отримала осколкове поранення. Внаслідок поранення на фронті Другої світової війни визнана  особою з інвалідністю 1 групи, має статус «Інвалід війни» та чимало орденів.  

З 1946 по 1964 рік працювала учителем математики в Бобрській середній школі на Львівщині, а з 1964 по 1979 рік - викладачем математики в Івано-Франківському технікумі радянської торгівлі. Нагороджена медаллю «Ветеран праці». Трудовий стаж Степаніди Петрівни складає 37 років», - йдеться в інформації.

В пресслужбі зазначають, що відповідно до Комплексної програми «Основні напрямки соціальної політики Вінницької міської об’єднаної територіальної громади на 2015-2020 роки», ювілярка отримуватиме довічну щомісячну матеріальну допомогу в розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Варто відзначити, що таку допомогу наразі отримує вісім жителів міста.