«Стежки Тимка Падури», створені вінницьким краєзнавцем, пролягли до Іллінців

Новини Вінниці / «Стежки Тимка Падури», створені вінницьким краєзнавцем, пролягли до Іллінців

На Вінниччині активно популяризують творчість відомого українсько-польського поета, композитора, автора знаменитої пісні «Гей, Соколи!» Томаша Падури. Нещодавно з презентацією книги її автор Микола Купчик завітав до  Іллінців.

На Вінниччині активно популяризують творчість відомого українсько-польського поета, композитора, автора знаменитої пісні «Гей, Соколи!» Томаша Падури. Нещодавно з презентацією книги її автор Микола Купчик завітав до Іллінців.

«11 грудня у приміщенні Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки відбулась презентація книги «Стежками Тимка Падури» краєзнавця Миколи Купчика, а також документального кінофільму про життя та творчість відомого українсько-польського поета, композитора, автора знаменитої пісні «Гей, Соколи!» Томаша Падури, відзнятого за мотивами цієї ж книги, автор сценарію та режисер – Віталіна Приймак», -  йдется на сторінці Іллінецької міської ОТГ у Facebook.

Зазначимо, що до Іллінців делегація популяризаторів творчості поета завітала не випадково – Томаш Падура народився саме у цьому місті. В ході презентації було також обговорено можливість створення туристичної локації у райцентрі.

Гостей чекали виступити місцевого аматорського колективу «Жорнищанка» Жорнищенського сільського клубу, який польською мовою виконав «Гей, соколи!». По завершенні відбулася автограф-сесія з автором.