Стара "схема" - ваш родич вчинив ДТП, на Вінниччині продовжує працювати

Новини Вінниці / Стара "схема" - ваш родич вчинив ДТП, на Вінниччині продовжує працювати

Для жителів Вінниччини вже давно відома схема оману "ваш родич вчинив злочин, аби його "відмазати" привезіть гроші". Здається через широкий розголос даної "схеми" вона повинна зникнути. Але ні. Довірливі пенсіонери продовжують "вестись" на дані провокації та без роздумів віддають гроші шахраям.

Жителям Вінниччини добре відома схема  - "ваш родич вчинив злочин, аби його "вртувати" привезіть гроші". Здається через широкий розголос вона вже повинна зникнути. Але ні! Довірливі пенсіонери продовжують "вестись" на таку провокацію та віддавати гроші шахраям.

Як повідомили в пресслужбі Прокуратуриі Вінницької області, схожа ситуація сталась з 84-річною жінкою, до якої зателефонував невідомий чоловік та сказав, що її онук потребує фінансової допомоги у сумі 9 тис. грн, оскільки потрапив в дорожньо-транспортну пригоду. Коли зловмисник, разом із спільником, прийшов до старенької, та віддала їм гроші.

Прокурором у суді доведено, що саме затриманий, разом із спільником, який на даний час перебуває у розшуку, зателефонували потерпілій та заволоділи її грішми. Суд визнав винним 25-річного мешканця міста Запоріжжя, дії засудженого було кваліфіковано за ч. 2 ст. 190 КК України - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Ірина Заіковата

27 травня, 2020