Стало відомо коли запрацює "світловий фонтан" на площі Могилка

Новини Вінниці / Стало відомо коли запрацює "світловий фонтан" на площі Могилка

Новий, вже одинадцятий за рахунком у Вінниці, фонтан на площі Костянтина Могилка запрацює лише з квітня 2018 року. Про це «NaПарижі» розповів слюсар-сантехніки сервісного центру "Поділля Теплосервіс" Анатолій Янченко. Робота техніки залежить від його зусиль

Сьогодні сервісний центр обслуговує десять водограїв Вінниці, більшість з яких вже "залягли" у зимову сплячку. Їх комунальники уже демонтували та почислити. Канікули для них вимушені, адже не витримують холодів. Досі працюють фонтани лише на майдані Незалежності перед міською радою.

"У Вінниці сезон роботи фонтанів триває з 15 квітня по 15 жовтня.  Цьогоріч, через теплу погоду він тривав довше. Сьогодні  ще працюють три водограї біля міської ради, однак після вихідних і їх "законсервуємо" на зиму. Знову запрацюють фонтани  уже на весні. Та їх буде більше, у новому сезоні - з квітня - тішитиме вінничан фонтан на площі  Костянтина Могилка, тобто біля літака. Поки що, компанія, яка його будувала, не здала техніку в експлуатацію ні нашому підприємству,  ні міській раді. Попередньо це буде в кінці року, коли встановлять літак. Тоді й передадуть фонтан", -  зазначив Микола Янченко.

Нагадаємо, у тестовому режимі  "сухий фонтан" на площі Костянтина Могилка запускали 9 травня. Він виконаний за "сухою" технологією, тобто без фонтанного басейну. Комплекс розділений на дві симетричні частини, кожна з яких має по вісім отворів для водних струменів. Вони оснащені світловими елементами, які підсвічують струмені води різними кольорами.

Сьогодні  на площі Могилка завершують монтувати постамент для пам'ятника-літака.

Олег Верлан

20 жовтня, 2017