Стало відомо, де у Вінниці встановлять перший в Україні пам'ятник кардиналу Любомиру Гузару (ФОТО)

Новини Вінниці / Стало відомо, де у Вінниці встановлять перший в Україні пам'ятник кардиналу Любомиру Гузару (ФОТО)

У Вінниці віряни Української греко-католицької церкви визначились із місцем, де буде встановлено перший в Україні пам'ятник Блаженнішому Любомиру Гузару. Бронзову скульптуру патріарха розмістять у парковій зоні біля вінницького Храму Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ. Про це йдеться у повідомленні Київської Архиєпархії УГКЦ.

У Вінниці віряни Української греко-католицької церкви визначились із місцем, де буде встановлено перший в Україні пам'ятник Блаженнішому Любомиру Гузару.  Бронзову скульптуру патріарха розмістять у парковій зоні біля вінницького Храму Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ. Про це йдеться у повідомленні Київської Архиєпархії УГКЦ.

Єпископ Архиєпархії Йосиф Мілян 24 липня відвідав майстерню, де скульптори Олесь Сидорук, Борис Крилов та директор бази Ігор Давидов показали макет пам'ятника в глині.

"Із митцями Єпископ говорив про деталі, та остаточне місце розташування пам’ятника. За ініціативою Архиєрея та о. Григорія Рогацького його буде встановлено у місті Вінниця в парковій зоні біля Храму Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ", - йдеться у повідомленні Київської Архиєпархії.

Перед тим митці, які працюють над пам'ятником, побували у Вінниці, оглянули потенційне місце під монумент. За інформацією парафії Покрова Пресвятої Богородиці, скульпторам передали черговий "транш" зібраних на пам'ятник грошей - 5 тисяч доларів.

"Разом вже зібрано - 15 тисяч. Ще треба 22 тисячі. Довіряємо все Богові! Запрошуємо Вас всіх таким чином прилучитися до великого та святого. На більшу Славу Божу!", - йдеться на сторінці парафії у Facebook.

Нагадаємо, місцеві парафіяни Української греко-католицької церкви ініціювали встановлення першого в Україні пам'ятника Любомиру Гузару ще влітку минулого року. Тоді ж  вірянам макет представив скульптор Олесь Сидорук. Було підраховано, що для реалізації ідеї потрібно 37 тисяч доларів, або майже мільйон гривень. Громада одразу ж почала збір пожертв від благодійників.

Підтримати проєкт можна за реквізитами:

- гривні: 5168 7574 0178 0160 (Гривні UAH Приват, Рогацький Василь Іванович)

- долари: 4149 4991 2522 1422 (USD, ROHATSKYI VASYL),

CORRESPONDENT ACCOUNT - 0011000080

INTERMEDIARY BANK: JP MORGAN CHASE BANK SWIFT CODE: CHAS US 33

IBAN - UA693052990000026207873344131

- євро: 5168 7427 2851 4351 (EUR, ROHATSKYI VASYL),

CORRESPONDENT ACCOUNT - 400 8867004 01

INTERMEDIARY BANK: Commerzbank am Main Germany SWIFT CODE: COBADEFF

Контактний телефон +380982596625 (о. Григорій Рогацький).

Новини Вінниці / Стало відомо, де у Вінниці встановлять перший в Україні пам'ятник кардиналу Любомиру Гузару (ФОТО)Новини Вінниці / Стало відомо, де у Вінниці встановлять перший в Україні пам'ятник кардиналу Любомиру Гузару (ФОТО)Новини Вінниці / Стало відомо, де у Вінниці встановлять перший в Україні пам'ятник кардиналу Любомиру Гузару (ФОТО)Новини Вінниці / Стало відомо, де у Вінниці встановлять перший в Україні пам'ятник кардиналу Любомиру Гузару (ФОТО)