Срібні, золоті та алмазні - на Вінниччині розводять екзотичні види фазанів

Новини Вінниці / Срібні, золоті та алмазні - на Вінниччині розводять екзотичні види фазанів

На Вінниччині в домашніх умовах розводять екзотичних фазанів – сріблястих, золотих та алмазних. Вирощування цих птахів не викликає особливих труднощів, єдина проблема для розвитку господарства – вол‘єри, вартість яких доволі висока.

На Вінниччині  в домашніх умовах розводять екзотичних фазанів – сріблястих, золотих та алмазних. Вирощування цих птахів не викликає особливих труднощів, єдина проблема для розвитку господарства – вол‘єри, вартість яких доволі висока.

Про свій фазанарій розповів заводчик із селища Вороновиця, що на Вінниччині Роман Ільїн.

«В мене невелике господарство, в селищі є люди, які довше цим займаються, тож у них і птахів більше і по кількості, і по різноманіттю видів.  На сьогодні у мене 5 видів фазанів – алмазні, срібні і звичайні та мисливські трьох підвидів. Срібні фазани, мають білий з чорним окрас. А ось алмазні дуже яскраві: червоні з жовті. Іноді їх навіть плутають з папугами», - зазначає Роман Ільїн.

Чоловік також розповів, що в його фазанарії близько 20 птахів.

«Це і молодняк, і їхні батьки. Це маленьке господарство, можна розводити більше, але все впирається у вартість вольєрів. Найпростіший з дерева коштує від 5 тисяч гривень, а якщо будувати, то це обійдеться ще дорожче», - зазначив птахівник.

На  головному фото - фазан сріблястий, або лофур, природний ареал проживання  - південь Китаю, М‘янма та Індокитай, та нині ці птахи добре приживаються і у нашому кліматі.

Новини Вінниці / Срібні, золоті та алмазні - на Вінниччині розводять екзотичні види фазанівНовини Вінниці / Срібні, золоті та алмазні - на Вінниччині розводять екзотичні види фазанівНовини Вінниці / Срібні, золоті та алмазні - на Вінниччині розводять екзотичні види фазанів