Справжній "урожай" маку та конопель зібрали правоохоронці Вінниччини (ФОТО)

Новини Вінниці / Справжній "урожай" маку та конопель зібрали правоохоронці Вінниччини (ФОТО)

На Вінниччині з 1 червня майже 2 тисячі рослин вилучили поліцейські у жителів області, під час проведення оперативно-профілактичних заходів розшуку та вилучення незаконних посівів нарковмісних рослин.

На Вінниччині з 1 червня майже 2 тисячі рослин вилучили поліцейські у жителів області, під час проведення оперативно-профілактичних заходів розшуку та вилучення незаконних посівів нарковмісних рослин.

Як повідомляють в пресслужбі ГУНП у Вінницькій області, за майже місяць на території області працівники поліції вилучили майже 2 000 заборонених рослин.  Переважна більшість правопорушників, на присадибних ділянках яких поліцейські виявлені незаконні посіви снотворного маку та конопель – це пенсіонери. Майже усі вони виправдовуються тим, що сіяли нарковмісні рослини для приготування пиріжків, годування худоби та для використання у лікувальних цілях. Чоловіки-правопорушники запевняють, що коноплі вирощують для рибальства. 

 Найбільші посіви заборонених рослин поліція вилучила 17 червня у жителів Погребищенського та Жмеринського районів. На присадибній ділянці однієї з місцевих жительок серед картоплі та кукурудзи працівники поліції виявили 535 рослин конопель.  

У Жмеринському районі дільничний офіцер поліції на присадибній ділянці у 58-річної мешканки села Сербинівці виявив 428 культивованих рослин снотворного маку. За словами жінки, мак вона вирощувала для власних потреб.  

Вилучені рослини направлені на експертизу.
За фактами незаконних посівів або вирощування снотворного маку чи конопель поліцією розпочаті кримінальні за ч. 1 ст. 310 КК України. За такі правопорушення передбачено до трьох років обмеження волі. 

Новини Вінниці / Справжній "урожай" маку та конопель зібрали правоохоронці Вінниччини (ФОТО)Новини Вінниці / Справжній "урожай" маку та конопель зібрали правоохоронці Вінниччини (ФОТО)Новини Вінниці / Справжній "урожай" маку та конопель зібрали правоохоронці Вінниччини (ФОТО)Новини Вінниці / Справжній "урожай" маку та конопель зібрали правоохоронці Вінниччини (ФОТО)Новини Вінниці / Справжній "урожай" маку та конопель зібрали правоохоронці Вінниччини (ФОТО)Новини Вінниці / Справжній "урожай" маку та конопель зібрали правоохоронці Вінниччини (ФОТО)
Ірина Заіковата

18 червня, 2020