Справу винуватця ДТП, у якій загинули п’ятеро людей, передали до суду на Вінниччині

Новини Вінниці / Справу винуватця ДТП, у якій загинули п’ятеро людей, передали до суду на Вінниччині

До Літинського райсуду передано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням водія автомобіля Opel Zafira. Саме через ДТП, спричинену, за версією правоохоронцями, чоловіком загинуло п’ять людей.

До Літинського райсуду передано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням водія автомобіля Opel Zafira. Саме через ДТП, яка за версією правоохоронців була спричинена чоловіком, загинуло п’ятеро.

Як зазначають у прокуратурі Вінницької області, за даними слідства у липні цього року рухаючись по дорозі у с. Громадське Літинського району, водій транспортного засобу не обрав безпечної швидкості руху, внаслідок чого допустив виїзд на зустрічну смугу руху та подальше зіткнення із вантажним автомобілем марки MAN.

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди від отриманих тілесних ушкоджень загинули п’ять пасажирів автомобіля Opel.

За результатом досудового розслідування чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами якщо вони спричинили загибель кількох осіб) КК України, що передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років. Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Нагадаємо, що тоді за кермом міні вену перебував 24-річний водій житель Хмельницької області. Загинули мешканці Тернополя, Хмельницького та Одещини. Четверо людей загинули на місці, п’ята жертва аварії – у лікарні.

Макс Мельник

19 жовтня, 2020