Справу вінничанина Ігоря Калетника закрили через декриміналізацію статті. В ГПУ пояснили деталі

Новини Вінниці / Справу вінничанина Ігоря Калетника закрили через декриміналізацію статті. В ГПУ пояснили деталі

Закриття справи щодо обвинувачень вінничанина Ігоря Калетника весною 2019-го викликало резонанс. Уродженцю села Клембівка Ямпільського району інкримінували організацію голосування за диктаторські закони Януковича. Наразі прес-секретарка генпрокурора Лариса Сарган пояснила, чому на провадженні поставлено крапку.

Закриття справи щодо обвинувачень вінничанина Ігоря Калетника весною 2019-го викликало резонанс. Уродженцю села Клембівка Ямпільського району інкримінували організацію голосування за диктаторські закони Януковича. Наразі прес-секретарка екс-генпрокурора Лариса Сарган пояснила, чому на провадженні поставлено крапку.  

На початку 2019 року стало відомо, що правоохоронні органи не мають претензій до вінничанина Ігоря Калетника. Більш того, тоді вирішувалося питання його повернення до України. Адже у травні Печерський районний суд Києва задовольнив скаргу представника Ігоря Калетника і зобов'язав Генпрокуратуру скасувати його розшук.

Зазначається. що суд встановив незаконність дій ГПУ та своїм рішенням визнав, що кримінальне провадження по так званим «иктаторським законам» є «політичним переслідуванням колишнього заступника голови Верховної Ради». 

Президент ВНАУ Григорій Калєтнік навіть казав, що незабаром його син перебуватиме на батьківщині. Проте у Вінниці Ігоря Григоровича нібито не бачили.

Після звільнення з посади очільника ГПУ Юрія Луценка, його прес-секретарка Л. Сарган написала у Facebook про деталі. За ї словами, справу Калєтніка-молодшого заслуховували заступник генпрокурора разом із прокурором із підрозділу Горбатюка.

«Трошки деталей. Стаття КК, яку 5,5(!) років Горбатюк пред‘являв Калетнику - давно декриміналізована. По справі є рішення судів, в яких чітко вказано на відсутність складу злочину, по цій же справі було відмовлено у проведенні заочного розслідування через відсутність складу злочину, є рішення суду про необхідність закриття справи. Але про це від Горбатюка ви не чули, бо то були його провали. Є ще кілька деталей, про які я вже не вповноважена говорити. Головне - справа нині закрита на законних підставах», - вказала вона.