Справу щодо вимагання хабаря держреєстратором з Вінниччини передали до суду

Новини Вінниці / Справу щодо вимагання хабаря держреєстратором з Вінниччини передали до суду

Вперше за останні шість років прокурори Немирівської окружної прокуратури передали до суду обвинувальний акт за фактом отримання державним реєстратором 5 тис. доларів неправомірної вигоди. У таку суму, за версією слідства, він оцінив свої послуги по реєстрації договору. Звісно, кошти мали передаватись неофіційно. Під час отримання держреєстратора і затримали.

Як повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, наразі до суду передано обвинувальний акт стосовно виконувача обов'язків начальника відділу надання адміністративних послуг однієї з територіальних громад, який обвинувачується в отриманні 5000 доларів неправомірної вигоди за здійснення державної реєстрації договору оренди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що у вересні 2021 року обвинувачений вимагав, а згодом отримав від громадянина неправомірну вигоду за проведення державної реєстрації договору оренди земельної ділянки площею 35 га строком на 25 років.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину перед судом, обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше NaПарижі писав про те, що у Турбові на Вінниччині посадовця затримали на вимаганні $5000 за реєстрацію ділянки.

Оперативники управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області та слідчі поліції затримали керівника відділу територіальної громади Вінницького району 24 вересня.