Справу про зухвале пограбування на Вінниччині водія нацгвардійцем скеровано до суд

Новини Вінниці / Справу про зухвале пограбування на Вінниччині водія нацгвардійцем скеровано до суд

До суду скеровано обвинувальний акт щодо чоловіків, зокрема вже колишнього нацгвардійця, яку зухвало пограбували водія, який привозив продукти.

Про це повідомляють у пресслужбі теруправління ДБР Хмельницького.

Нагадаємо, поблизу м.Погребище на Вінниччині тодішній військовослужбовець Нацгвардії України та два його спільники уночі 30 серпня напали на водія, який приїхав до магазину вивантажити товар.

Один зі зловмисників застосував до водія перцевий балончик, а інші розбили вікно автомобіля та забрали звідти виручку, яку постраждалий зібрав із 12 магазинів. Сума забраних грошей перевищила 260 тис. гривень. Крім того, потерпілий отримав опік очей.

Правоохоронці викрили нападників у той же день. Військовослужбовець був звільнений із лав Національної Гвардії України. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Учасники нападу обвинувачуються в грабежі, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 186 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальних провадженнях здійснює Вінницька спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону України, оперативний супровід – ДБР та СБУ.

Макс Мельник

26 листопада, 2021