Справу по мігматитам вінницькі слідчі передали до суду

Новини Вінниці / Справу по мігматитам вінницькі слідчі передали до суду

Слідчі Головного управління поліції у Вінницькій області 27 вересня завершили досудове розслідування у справі з незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення одним з акціонерних товариств. Про це йдеться на офіційному сайті відомства.

Нагадаємо, раніше NaПарижі писав про те, що у Гнівані 30 червня поліція повідомила про підозру очільнику потужної місцевої компанії. Мова про голову Відкритого акціонерного товариства, розташованого у цьому місті. У правоохоронців зібрано матеріал щодо незаконного видобування мігматитів.

По завершенню розслідування у поліції заявляють, що після припинення спеціального дозволу на користування надрами протягом 2017-2018 років компанія незаконно видобувала мігматити на території родовища. 

Досудове розслідування проводилося у рамках кримінального провадження, розпочатому за ч. 2 ст. 240 КК України (порушення правил охорони або використання надр). Обвинувальний акт направили його до суду. За таке правопорушення керівнику товариства загрожує до 3-х років позбавлення волі. 

Макс Мельник

28 вересня, 2021