"Справа податківців" півторарічної давнини: депутат міськради від БПП Алла Власюк розповіла, що шукала СБУ у Вінниці

Новини Вінниці / "Справа податківців" півторарічної давнини: депутат міськради від БПП Алла Власюк розповіла, що шукала СБУ у Вінниці

Офіційні сайти СБУ і ГПУ продовжують дотримуватися «режиму тиші» щодо обшуків, які проводилися 9 липня у кількох вінничан. Навіть через добу у відомствах не повідомляють про результати. Жодного затримання, вилучено лише документи, ЗМІ використовують «публічні» заяви сторонніх осіб у соцмережах… За словами депутата міськради від БПП, гендиректора ТОВ «Вінницька промислова компанія» Алли Власюк, у якої проводилися обшуки, слідчі дії проводилися по «старій» справі, до якої прагнуть залучити як чиновників, так і бізнес.

Офіційні сайти СБУ і ГПУ продовжують дотримуватися «режиму тиші» щодо обшуків, які проводилися 9 липня у кількох вінничан. Навіть через добу у відомствах не повідомляють про результати. Жодного затримання, вилучено лише документи, ЗМІ використовують «публічні» заяви сторонніх осіб у соцмережах… За словами депутата міськради від БПП, гендиректора ТОВ «Вінницька промислова компанія» Алли Власюк, у якої проводилися обшуки, слідчі дії були по «старій» справі, до якої прагнуть залучити як чиновників, так і бізнес.

Раніше NaПарижі писав про «затримання» головного фіскала Вінниччини Осмоловського: чутки, факти, хронологію подій.

Як виявилося, розслідується кримінальне провадження, яке відкрите ще 20 січня 2017 року по зловживанню службовим становищем та ухиленню по сплаті податків стосовно фіскалів. Слідство намагається знайти підтвердження якоїсь змови. Вірогідно з підприємцями. Мабуть тому через півтора року силовики приїхали до Вінниці з обшуками...

За словами Алли Власюк, співробітники служб пред'явили ухвалу Печерського райсуду Києва на обшуки. Йшлося про приміщення ТОВ «Вінницька промислова група», яке вона очолює, а також два помешкання - у Вінниці та Одесі.

«Ми відразу надали доступ до всіх приміщень компанії на Немирівському шосе. Співробітники служб заходили і оглядали інші кабінети, в яких працюють інші споріднені компанії. Ніхто не перешкоджав. Навпаки пропонували – будь ласка… Закінчився обшук в 20.30-21.00. Вилучили печатку підприємства і бухгалтерську документацію», - розповідає Алла Володимирівна.

Як уточнює А. Власюк, «Група ViOil» активно співпрацює із багатьма закордонними компаніями і банками. Серед партнерів достатньо знаних у світі брендів. І вінницькі компанії завжди у своїх діях прозорі. Начебто немає підстав для того, щоб у цьому сумніватися. Натомість візит силовиків вранці привів до того, що співробітники не могли потрапити на свої робочі місця.

«Держава заявляє, що зацікавлена у розвитку бізнесу, сприяє йому. Але подібні дії виглядають образливо. Якщо б нас попередили та вказали, які саме документи цікавлять, то підготували б їх. Ми завжди відкриті для перевірок. Тому сподіваємося, що надалі наші силові служби будуть діяти більш коректно», - зазначає керівник підприємства.

Алла Власюк каже, що також в ухвалі йшлося про обшуки в її помешканнях. Оскільки прибути в Одесу вона фізично не могла, перебуваючи у Вінниці, то квартиру відчинили у присутності працівників ЖЕКу та поліції, зламавши замок. За словами депутата міськради, протоколи огляду обох квартир в підсумку залишилися фактично порожніми. Нічого не вилучали. А що шукали, наразі невідомо.

Олег Верлан

10 липня, 2018