Справа по вимаганню: поки підозрювані вінничани під слідством, фермерці з Барського району продовжують погрожувати

Новини Вінниці / Справа по вимаганню: поки підозрювані вінничани під слідством, фермерці з Барського району продовжують погрожувати

Поки суди вирішують долю трьох за триманих за підозрою у вимаганні чоловіків, їхні жертви продовжують «рахувати збитки». Так, власниця ФГ «Дар’я і Я» з села Кузьминці Барського району Вінниччини Вікторія Кулик повідомила, що її попередили про можливий підпал полів.

Поки суди вирішують долю трьох за триманих за підозрою у вимаганні чоловіків, їхні жертви продовжують «рахувати збитки». Так, власниця ФГ «Дар’я і Я» з села Кузьминці Барського району Вінниччини Вікторія Кулик повідомила, що її попередили про можливий підпал полів.

Як розповіла жінка vn.20minut.ua., правоохоронці застерегли її, щоб посилила охорону поля.  

«Очевидно, мають для цього підстави. Ми уже стикалися з такою ситуацією. Спершу нам спалили два автомобілі, потім ще один», — пояснила Вікторія Кулик.

Нагадаємо, 17 травня невідомі спалили третій автомобіль фермерки. А 23 травня трьох підозрюваних у вимаганні $240 тис або земельної ділянки у фермера з Калинівського району було силовиками затримано у кафе в Вінниці. Усім затриманим - вінничанам віком 27, 29 та 36 років - повідомили про підозру у вчиненні правопорушення за ч. 2 ст. 189 КК України (вимагання). Майже відразу силовики вказали, що калинівський фермер не єдиний, хто опинився в колі інтересів трійці. З’ясувалося, що з цими вінничанами «стикалася» і В. Кулик. Жінка наголошує, що їх затримали після підпалу третьої машини Куликів.

«Ми упізнали двох з трьох затриманих. Один з них раніше призначав нам з чоловіком місце зустрічі, коли вимагав $200 тис. Іншого бачили у дворі будинку перед тим, як вночі спалили автомобіль. Його також упізнала охорона нашої техніки. Він перестрибував через паркан, щоб потрапити на територію, де зберігаємо сільськогосподарські машини. Зрозуміло, був не сам», — розповідала фермерка, додаючи, що опинившись на волі, вони здатні на будь-які дії.

Жінка запевняє, що вони із чоловіком відчувають тиск. До них приходять та телефонують знайомі та просять забрати заяву з поліції. Деякі навіть обіцяють відшкодувати збитки.

«Це страшні люди, вони наробили біди не тільки нам і фермеру з Калинівки. Є такі, що платять і мовчать, бо бояться», — запевняла жінка.

Але фермерка не має наміру забирати заяву з поліції. За словами В. Кулик, до підпалу автівок невідомі побили її батька за те, що він відмовився платити.

«Увечері 31 грудня 2018-го зателефонували і єхидно повідомили, що нас чекає сюрприз. Щоб дізнатися який саме, треба заглянути у Держреєстр. У нас мову відняло, коли побачили, що власником нашого фермерського господарства значиться інша людина, жінка з Києва. Знайшовся реєстратор, який у Держреєстрі змінив наше прізвище. Господарство переписали на людину, якої слідчі так і не знайшли, нема такої. За вказаною київською адресою знаходиться торговельний центр», — повідомила жінка.

Після цього їм запропонували викупити бізнес. Але родині Куликів вдалося через Мін’юст повернути своє господарство.

Щодо долі фігурантів справи про вимагання читайте у наступному матеріалі. Апеляційна інстанція врахувала всі «за» і «проти», які надали слідчі на підозрюваних.  

Олеся Рудницька

22 червня, 2019