Справа отруйника: жителя Вінниччини підозрюють у вбивстві однієї жінки та отруєнні іншої

Новини Вінниці / Справа отруйника: жителя Вінниччини підозрюють у вбивстві однієї жінки та отруєнні іншої

Слідство зібрало достатню доказову базу, щоб казати про причетність 47-річного жителя Вінниччини до загибелі житомирянки та тяжкого отруєння її подруги, а також заволодіння їх цінними речами. Підозрюваний перебуває під вартою. У Києві слухається інша «справа отруйника».

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Житомирської області, злочини було скоєно у середині вересня 2018-го. Ранком до Житомирського відділу поліції надійшло повідомлення від медиків про виявлення на вулиці тіла 32-річної жінки, яка померла ще до приїзду «швидкої». Слідів насильницької смерті попередньо не виявили, тож тіло направили для проведення судово-медичної експертизи. Неподалік у напівсвідомому стані знаходилась і 41-річна місцева жителька. Її ушпиталили до реанімаційного відділення лікарні.

За висновками експертів, причиною загибелі молодшої з жінок та критичного стану старшої стало потрапляння до організмів сильнодіючого медичного препарату.

У рамках розпочатого досудового розслідування поліцейські встановили, що увечері попереднього дня жінки відпочивали в одному з розважальних закладів обласного центру. Там з ними познайомився чоловік, який запропонував піти в інше кафе. Дорогою він пригостив жінок кавою. Як нині встановлено – чоловік додав у напої заздалегідь заготовлений медичний препарат. Унаслідок цього одна з подруг знепритомніла, а інша – померла.

В обох жінок зловмисник відібрав золоті сережки, ланцюжки, обручки та інші ювелірні прикраси, а також мобільні телефони та деякі інші речі. Загальна сума завданих збитків склала близько 47 тисяч гривень.

Правоохоронці провели кропітку роботу по встановленню причетного до подій чоловіка та його розшуку. Врешті поліцейські натрапили на слід 47-річного уродженця Вінниччини. Зібрані у ході досудового розслідування докази допомогли засвідчити його причетність до вказаних подій.

Слідство тривало майже чотири роки. Нарешті 29 квітня чоловікові оголосили про підозру в умисному вбивстві з корисливих мотивів, замаху на умисне вбивство двох осіб з корисливих мотивів та розбійному нападі з метою заволодіння чужим майном із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень (п. 6 ч. 2 ст. 115, п. п. 1, 6 ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187 КК України).

Чоловік знаходиться під вартою. Нині у Києві триває судовий розгляд, у якому він обвинувачений у грабежі та замаху на вбивство, учинених близько року тому.

Відповідно до чинного законодавства йому загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Макс Мельник

5 травня, 2022