Співробітнику Літинської колонії загрожує тривале ув’язнення за хронічне вимагання коштів у засуджених

Новини Вінниці / Співробітнику Літинської колонії загрожує тривале ув’язнення за хронічне вимагання коштів у засуджених

До 7 років позбавлення волі загрожує співробітнику державної установи «Літинська виправна колонія № 123». Чоловіка обвинувачують у систематичному вимаганні коштів у засуджених.

До 7 років позбавлення волі загрожує співробітнику державної установи «Літинська виправна колонія № 123». Чоловіка обвинувачують у систематичному вимаганні коштів у засуджених.

Як зазначають у пресслужбі прокуратури Вінницької області, працівник пенітенціарної системи є фігурантом кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 189 КК України (вимагання передачі чужого майна, вчинене службовою особою з використанням свого службового становища).

Досудове розслідування здійснювалось слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) Територіального управління Державного бюро розслідувань за оперативного супроводження УСБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури. Наразі обвинувальний акт передано до суду.

Слідством установлено, що обвинувачений незаконно вимагав та отримував від засуджених частину їхньої заробітної плати. Для реалізації свого задуму працівник виправної колонії забезпечив переведення засуджених на роботу на одну з птахофабрик Вінниччини.

І щомісяця упродовж 2020 року, погрожуючи засудженим всілякими репресіями, він вимагав та отримував від них частину місячної заробітної плати, яку ті отримували в мінімальному розмірі.

У разі доведення винуватості співробітника колонії в судовому порядку, йому загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.