Співачку з Вінниччини Кіру Мазур почали тролити за російськомовний пост. Вона нагадала, що є поліглотом

Новини Вінниці / Співачку з Вінниччини Кіру Мазур почали тролити за російськомовний пост. Вона нагадала, що є поліглотом

Відома українська співачка, уродженка міста Погребище Вінницької області, учасниця Нацвідбору на Євробачення 2019 Кіра Мазур (КiRA MAZUR) потрапила у скандал, обуривши мережу своїм дописом про російську мову в Україні.

Відома українська співачка, уродженка міста Погребище Вінницької області, учасниця Нацвідбору на Євробачення 2019 Кіра Мазур (КiRA MAZUR) потрапила у скандал, обуривши мережу своїм дописом про російську мову в Україні.

Зокрема, співачка днями опублікувала пост у Facebook російською мовою. Через це її розкритикували підписники, порівнявши з Ані Лорак, дуетом ANNA MARIA та іншими виконавицями з не проукраїнськими поглядами.

Згодом артистка видалила пост, але написала інший. Та він, як виявилося, не врятував ситуацію.

«Я розмовляю чотирма мовами. І я за мир у всьому світі. А ще я повністю всіма руками і ногами за Україну. Крим - український. Українська мова - державна. Донбас - Україна. Слава Україні! Але! У нашій «демократичній багатонаціональній та незалежній державі» гноблять вже всі і всіх. Тому й тріщить вона по швах, чого ворог і бажає. І замість того, щоб підтримувати один одного, не залежно хто ти і якою мовою розмовляєш, ми просто один одного знищуємо. Я вважаю, що до української мови потрібно привчати і мотивувати людей, а не змушувати! Тупо кидаючись на них з агресією і звинуваченнями - не вийде нічого хорошого. Російська мова - частина нашої історії, хочете ви того, чи ні. Це не добре і не погано - це просто факт! Пів України говорить російською. Так що ж ми з цією половиною зробимо!? Самі відправимо їх в Росію?» - написала співачка.

Вона додала, що кому не подобається її позиція - той нехай відписується від її сторінок в соцмережах.

Нагадаємо, Кіра Мазур виконує пісні українською, а у соціальних мережах пише різними мовами, що інколи викликає нерозуміння серед шанувальників.

До речі, KiRA MAZUR 16 жовтня 2018 року на аеродромі «5 океан» біля Києва встановила національний рекорд України і стала «Першою співачкою, яка виконала пісню під час стрибка з парашутом». В такий незвичний спосіб КiRA презентувала свій дебютний альбом «МІЙ FOLK». Важливо зазначити, KiRA стрибнула з парашутом вперше.

Олеся Рудницька

27 листопада, 2020