Спалив закривавлений одяг та переніс тіло до двору: на Вінниччині затримали підозрюваного у тяжкому злочині

Новини Вінниці / Спалив закривавлений одяг та переніс тіло до двору: на Вінниччині затримали підозрюваного у тяжкому злочині

У Козятині на подвір’ї будинку місцевого мешканця вранці 1 грудня перехожі побачили його тіло. Протягом кількох годин поліцейські встановили зловмисника, причетного до нанесення смертельних ушкоджень своєму сусідові. Підозрюваний намагався позбутись тіла потерпілого та речових доказів, зокрема спалити закривавлений одяг.

Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, на тілі 55-річного загиблого слідчо-оперативна група поліції виявила численні забої та садна, що свідчило про насильницьку смерть. Це підтвердив судово-медичний експерт, який зафіксував переломи ребер, кісток носа та черепно-мозкову травму.

Одразу після повідомлення про знайдений труп, поліцейські оглянули прибудинкову територію, провели подвірний обхід та опитали сусідів. У результаті першочергових заходів правоохоронці встановили підозрюваного у нанесенні смертельних ушкоджень чоловікові.

Зловмисником виявися 34-річний сусід загиблого. Під час огляду його помешкання в печі поліцейські виявили недопалений одяг зі слідами крові. 

Як з’ясувалось, 30 листопада чоловіки у будинку підозрюваного розпивали спиртні напої. Раптово між ними виник конфлікт, причину якої затриманий не пам’ятає. Під час сварки господар будинку побив гостя. Тілесні ушкодження виявилися несумісними з життям.

Далі господар вночі переніс тіло сусіда на територію його домогосподарства та покинув там.

Підозрюваний раніше притягувався до кримінальної відповідальності за нанесення тілесних ушкоджень, хуліганства, крадіжки та вбивство. Його затримано, він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Вирішується питання про оголошення йому про підозру за ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) та обрання запобіжного заходу – тримання під вартою.

Макс Мельник

2 грудня, 2021