Сьогодні на Вінниччині припиняється аналогове телевізійне мовлення. Частина області залишається без "цифри"

Новини Вінниці / Сьогодні на Вінниччині припиняється аналогове телевізійне мовлення. Частина області залишається без "цифри"

З 31 серпня по всій Україні, в тому числі і на Вінниччині буде відключено аналогове телебачення. Місяць тому, 31 липня, відбулося вимкнення аналогового радіосигналу в Києві й Кіровоградській області. Про це повідомляє прес-служба Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

З 31 серпня по всій Україні, в тому числі і на Вінниччині, буде відключено аналогове телебачення. Місяць тому, 31 липня, відбулося вимкнення аналогового радіосигналу в Києві й Кіровоградській області. Про це повідомляє прес-служба Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Однак, як зазначили в Нацраді, в "аналозі" продовжать мовити телеканали НСТУ, місцеві мовники, аналогові канали на територїі проведення ООС та в прикордонних районах, де існують ризики інформаційного впливу країни-агресора.

Раніше NaПарижі повідомляв, що у нашій області діє 5 локацій з розташування цифрових передавачів. Це Вінниця, с. Ободівка Тростянецького району, Погребище, Ямпіль і с. Володимирка Шаргородськрого району. За словами представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Вінницькій області Вадима Мазурика, на сьогодні покриття Вінниччини цифровим сигналом становить 67%.

Проблемними територіями в плані покриття є м. Могилів-Подільський, північна частина Козятинського, частково Тульчинський та Іллінецький райони, а також південь області - Ямпільський і Крижопільський райони через складний рельєф місцевості.