Сніговики не тільки зі снігу: як вінничани радіють справжній зимі

Новини Вінниці / Сніговики не тільки зі снігу: як вінничани радіють справжній зимі

Останні кілька днів зима щиро радує вінничан снігом, можливо і останнім у цьому місяці. Попри затори, застряглих у снігових пастках автомобілей, сніжний лютий дарує позитивні емоції. Містяни не пропускають нагоди і виходять на вулиці ліпити снігових баб.

Останні кілька днів зима щиро радує вінничан снігом, можливо й останнім у цьому місяці. Попри затори, застряглих у снігових пастках автомобілей, сніжний лютий дарує позитивні емоції. Містяни не пропускають нагоди і  виходять на вулиці ліпити снігових баб. 
Своїми, чи то чужими сніговими "витворами мистецтв" одразу діляться у соцмережах.

До речі, цьогоріч четверо українців перемогли на міжнародному фестивалі снігових скульптур у Швейцарії. Вже вдруге наша українська команда підкорює World Snow Festival -- один із найдавніших у світі таких фестів. Я пише газета Експрес, митцi з України змагались із скульпторами зі США, Японії, Великобританії, Німеччини, Франції, Італії, Нідерландів, Швейцарії та Словенії.

Темою цьогорічного фестивалю обрано "Чотири сезони". Українька команда зробила "Спіраль часу", по якій людина наче подорожує щорічно, упродовж чотирьох пір року. Вирізали на снігу сліди: улітку - боса стопа, взимку - глибокі сліди від чобіт, восени і весною - відбитки різного сезонного взуття. Працювали трохи більш як чотири дні. 

Загалом на виготовлення скульптури, яка підкорила суддів, знадобилося понад 30 годин. Висота фігури - 3,5 метра, а вага -10 тонн. 

Фото з соцмережі Фейсбук Т. Куц, Т. Костиної, П. Якнечитай