Сміттєві контейнери у Вінниці «ховають» під землю (ФОТО)

Новини Вінниці / Сміттєві контейнери у Вінниці «ховають» під землю (ФОТО)

Реконструюючи вулицю Замостянську у Вінниці, у мерії вирішили, що сучасними там мають бути не лише дорожнє покриття з розміткою, ліхтарі та лавочки, а й сміттєві контейнери. Варіант знайшли не зовсім звичний – майданчики для відходів зроблять підземними. Принаймні, поки що, один – на розі Замостянської та Острозького. І місце «на поверхні» звільниться, і смороду, за задумом авторів ідеї має стати менше.

Реконструюючи вулицю Замостянську у Вінниці, у мерії вирішили, що сучасними там мають бути не лише дорожнє покриття з розміткою, ліхтарі та лавочки, а й сміттєві контейнери. Варіант знайшли не зовсім звичний – майданчики для відходів зроблять підземними. Принаймні, поки що, один – на розі Замостянської та Острозького. І місце «на поверхні» звільниться, і смороду, за задумом авторів ідеї, має стати менше.

Про новацію на своїй Facebook-сторінці пише мер міста Сергій Моргунов. Торік, за його словами, аналогічний майданчик – як пілотний проект – спорудили на розі вулиць Гоголя та Толстого. На Замостянській мають врахувати усі помилки й недоліки цього «пробного» варіанту.

«В цілому ефект для чистоти міста очевидний – немає запаху та розкиданого довкола сміття. Такий спосіб збору відходів - гігієнічний та естетичний. І це добре сприймається мешканцями будинків, що розташовані поруч, адже створює більш комфортні умови», - зазначає міський голова.

За його словами, підземний контейнерний майданчик на розі Замостянської та Острозького замінить існуючий. Він буде розрахований на 6 боксів – по 3 для сухих та вологих відходів.

«Повні баки блокуватимуться, а датчики повідомлятимуть про це службу вивезення сміття. Про наповненість контейнерів знатимуть і мешканці завдяки спеціальним індикаторам. Проектом також передбачено встановлення вуличних світильників та камер відеоспостереження, що працюватимуть від сонячних батарей. Наразі влаштовано «корито» під контейнерні майданчики, змонтований гідравлічний підйомний механізм. Готується основа під влаштування плитки та асфальтного покриття», - пише Сергій Моргунов.

Він також анонсує, що наступний такий майданчик збудують поблизу будинку №4 по вулиці Мури.

Слід зазначити, що криті майданчики для сміття інколи перетворюються на домівки для безхатченків. Якщо поступово у Вінниці зникнуть такі наземні споруди, їх мешканці повернуться у підвали та горища будинків.

Фото зі сторінки Сергія Моргунова у Facebook

Новини Вінниці / Сміттєві контейнери у Вінниці «ховають» під землю (ФОТО)Новини Вінниці / Сміттєві контейнери у Вінниці «ховають» під землю (ФОТО)Новини Вінниці / Сміттєві контейнери у Вінниці «ховають» під землю (ФОТО)Новини Вінниці / Сміттєві контейнери у Вінниці «ховають» під землю (ФОТО)Новини Вінниці / Сміттєві контейнери у Вінниці «ховають» під землю (ФОТО)Новини Вінниці / Сміттєві контейнери у Вінниці «ховають» під землю (ФОТО)Новини Вінниці / Сміттєві контейнери у Вінниці «ховають» під землю (ФОТО)