Смертельна ДТП на Вінниччині: залишивши уламки автівки, п’яний водій втік і сховався у родичів

Новини Вінниці / Смертельна ДТП на Вінниччині: залишивши уламки автівки, п’яний водій втік і сховався у родичів

Співробітники Тульчинського райвідділу поліції 12 березня розшукали та затримали 30-річного водія автомобіля «ВАЗ». Його вважають причетним до загибелі у ДТП 24-річного пішохода.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, ДТП сталась

ввечері на в’їзді у село Суворовське Тульчинської громади. На місці події поліцейські знайшли уламки автомобіля, причетного, за версією слідства, до смерті 24-річного місцевого жителя.

Встановивши марку розшукуваного легковика, правоохоронці почали перевіряти власників таких транспортних засобів на території обслуговування. Згодом, водія причетного до наїзду, поліцейські розшукали у цьому ж селі. Він переховувався у будинку родичів. Затриманий перебував у стані алкогольного сп’яніння. Рівень алкоголю у його крові становив 1.75 проміле. Свій автомобіль зловмисник заховав за 5 кілометрів від місця ДТП у тому ж селі, поблизу адміністративної будівлі.

Автомобіль правопорушника поміщений на арештмайданчик.

За цим фактом слідчим управлінням розслідується кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286-1 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння). Водієві загрожує до 8 років позбавлення волі.

Чоловік затриманий та поміщений до ізолятора тимчасового тримання. Слідством вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Остаточна правова кваліфікація події буде надання після проведення всіх необхідних процесуальних дій.

Макс Мельник

13 березня, 2023