«Служба таксі» з-за ґрат: у Вінниці викрили групу в’язнів-шахраїв

Новини Вінниці / «Служба таксі» з-за ґрат: у Вінниці викрили групу в’язнів-шахраїв

Відбуваючи у вінницькій в’язниці покарання за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, зокрема, вбивства і розбої, шестеро зловмисників вирішили налагодити шахрайську схему. З-за ґратами вони телефонували до містян, представлялись співробітниками служби таксі та отримували персональну інформацію. Надалі зловмисники переводили з мобільних рахунків потерпілих усі наявні кошти.

Як вказують у відділі комунікації поліції Вінницької області, задокументували злочинну діяльність угруповання слідчі слідчого управління обласного главку поліції за оперативного супроводу працівників Управління стратегічних розслідування Вінниччини та підтримки оперативного відділу Державної установи «Вінницька установа виконання покарань № 1».

«Налагодив» роботу шахрайської схеми 30-річний житель Одещини, який на Вінниччині відбуває покарання за вчинення розбійного нападу. До злочинної діяльності він залучив ще п’ятьох співкамерників віком від 27 до 48 років.

Поліцейські провели обшук за місцем відбування покарання засуджених та вилучили у них мобільні телефони, сім-карти, чорнові записи, «методичку» з виманювання персональних даних довірливих громадян інші речові докази злочинної діяльності.

Силову підтримку проведення процесуальних дій забезпечували бійці спецпідрозділу КОРД та працівники групи швидкого реагування ДУ «Вінницька установа виконання покарань № 1».

Досудовим розслідуванням встановлено майже 20 потерпілих, які стали жертвами шахраїв. Наразі поліція встановлює інших осіб, які постраждали від дій зловмисників.

Кримінальне провадження відкрито за фактами шахрайства.

Макс Мельник

2 листопада, 2022