Слідчі завершили розслідування справи групи зухвалих крадіїв з Вінниці

Новини Вінниці / Слідчі завершили розслідування справи групи зухвалих крадіїв з Вінниці

Вінницькі правоохоронці завершили розслідування справи щодо організованої групи крадіїв, які спеціалізувались на викрадення великих сум коштів та золотих прикрас. Наразі відомо, що «ТОП-злочини» організував 43-річний вінничанин з двома спільниками 53 і 29 років.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області, за даними слідства, загальна сума завданих збитків діями підозрюваних у 2021 році становить пів мільйона гривень.

Зокрема, вони викрали з офісного приміщення приватного підприємця 2 000 доларів та майже 350 000 гривень. Ще один злочин правопорушники вчинили на території Агрономічної територіальної громади – викрали золоті прикраси з будинку місцевої жительки.

Підозрювані планували вчинення крадіжок та ретельно до них готувались. Вони діяли за чітко розподіленими між собою ролями, вживали заходів конспірації з метою недопущення їх викриття. Зловмисники попередньо обстежували територію, прилеглу до об’єктів своїх злочинів, маршрути підходу та відходу. Вони використовуючи заздалегідь підготовлений інструмент, через вікна проникали всередину до приміщень, звідки викрадали кошти та майно. Один з учасників групи спостерігав та контролював обстановку ззовні.

Документували та розслідували злочинну діяльність правопорушників слідчі слідчого управління обласного главку поліції спільно з працівниками Управління карного розшуку за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД.

Процесуальне керівництво здійснює Вінницька обласна прокуратура.

За вчинення злочинів, передбачених ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка вчинена в особливо великих розмірах організованою групою) зловмисникам загрожує позбавлення волі терміном до 12 років з конфіскацією майна.

Макс Мельник

21 лютого, 2023