Скільки відсотків українців цього року святкуватимуть свято 8 березня?

Новини Вінниці / Скільки відсотків українців цього року святкуватимуть свято 8 березня?

Згідно проведеного опитування Соціологічної групи «Рейтинг» було встановлено скільки саме відсотків українців планують відзначати 8 березня. Майже 20 відсотків співвітчизників взагалі свято відзначати не збираються…

Згідно проведеного опитування Соціологічної групи «Рейтинг» було встановлено скільки саме відсотків українців планують відзначати 8 березня. Майже п'ята частина співвітчизників взагалі свято відзначати не збираються… Мабуть серед вінничан співідношення схожі із загальнонаціональними.

Згідно опитування Соціологічною групою «Рейтинг» 21-25 лютого 2020 року серед 2000 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій, стало відомо, що 77% опитаних мають намір святкувати Міжнародний жіночий день 8 березня у 2020 році.

Для більшості опитаних (68%) свято 8 березня є хорошим приводом зробити приємне близьким жінкам. Крім цього, 19% респондентів заявили, що відзначати свято не будуть.  

Ще 11% вважають 8 березня звичайним днем ​​(з 2013 року кількість таких респондентів зросла вдвічі). Цікаво, що жінки (13%) поділяють твердження про звичайний день частіше, ніж чоловіки (8%).

Лише 9% вважають це свято символом боротьби жінок за свої права, а 8% говорять про нього як про свято з радянського минулого. Останнє твердження ближче для респондентів старшого віку.

Надаємо, що помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%