Скільки електронних браслетів використовують на Вінниччині

Новини Вінниці / Скільки електронних браслетів використовують на Вінниччині

Домашній арешт є одним з найпоширеніших запобіжних засобів. Якщо людина не підозрюється у скоєнні тяжкого злочину, суди віддають перевагу обмеженню руху, а не триманню під вартою, адже місця там обмежені. А як дізнатися, чи не залишає підозрюваний своєї оселі? У законі є запобіжник. Так, електронний браслет. Проте, як виявилося, на Вінниччині цей засіб контролю використовують вкрай рідко.

Нагадаємо, електронний засіб контролю кріпиться на тілі підозрюваного або обвинуваченого та дає змогу відстежувати та фіксувати його місцеперебування. Робити це може слідчий на підставі ухвали суду або працівник Нацполіції. 

Почнемо із загальнодержавної ситуації. У Департаменті інформаційно-аналітичної підтримки Нацполіції повідомили, що на балансі НПУ є 300 однокомпонентних електронних браслетів. З них 268 ‒ у робочому стані, 32 ‒ проходять діагностику та відновлення, а 194 електронних браслети застосовані до підозрюваних та обвинувачених.

Остання закупівля електронних засобів контролю була наприкінці 2019 року. Тоді придбали систему електронного контролю, однокомпонентні електронні браслети, спеціальні стаціонарні пристрої та комплекти для активації/деактивації/зняття електронного браслета.

Як пояснили NaПарижі у відділі комунікації обласного главку, на Вінниччині нині до 5 осіб застосовано електронний засіб контролю.

Макс Мельник

21 лютого, 2022