Скільки електроенергії зекономили у Вінниці через вимкнення вуличних ліхтарів

Новини Вінниці / Скільки електроенергії зекономили у Вінниці через вимкнення вуличних ліхтарів

Минулого тижня російські ракети пошкодили близько 30% енергетичної інфраструктури України і продовжують це робити сьогодні. Щоб ліквідувати масштабні руйнування енергетики працюють цілодобово. Паралельно в багатьох громадах запровадили графік аварійного відключення електроенергії задля того, щоб збалансувати енергосистему. У Вінниці ж задля енергоощадності майже тиждень частково вимикають вуличне освітлення.

«Наразі в країні досить напружена ситуація в енергетиці і тому ми закликаємо всіх споживачів відповідально ставитися до використання ресурсів в години пік. – зазначає директор департаменту міського господарства Віталій Місецький. – Лише завдяки тому, що у Вінниці частково не вмикають ліхтарі вдалось зекономити 42 000 кВт . Ми просимо вінничан з розумінням поставитись до таких заходів, тому що зараз для нас важливо пережити найтяжчий опалювальний сезон за всі роки незалежності України та залишитися зі світлом».

Енергетики закликають споживати електроенергію помірно. Зокрема, слід вмикати енергоємні прилади по черзі, а в період з 17:00 до 23:00 споживання електроенергії мінімізувати. Представникам бізнесу також рекомендують обмежити використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів та торгових центрів.