Скільки часу триватиме боротьба з коронавірусом? В уряді дають невтішні прогнози

Новини Вінниці / Скільки часу триватиме боротьба з коронавірусом? В уряді дають невтішні прогнози

Прем'єр України Денис Шмигаль, орієнтуючись на прогнози ВООЗ, анонсував, що для повної боротьби з коронавірусом необхідно два роки. При цьому залишивши карантинні обмеження, адже в усіх країнах за першою хвилею захворюваності йде друга ... Тому не варто тішити себе ілюзіями, а слід «навчитися жити в нових умовах».

Прем'єр України Денис Шмигаль, орієнтуючись на прогнози ВООЗ, анонсував, що для повної боротьби з коронавірусом необхідно два роки. При цьому залишивши карантинні обмеження, адже в усіх країнах за першою хвилею захворюваності йде друга... Для України та зокрема Вінниччини, на думку голови уряду, їх слід чекати наприкінці квітня та початку травня. Обидві, по черзі...   

В інтерв'ю "РБК-Україна" Шмигаль, орієнтуючись не стільки на поради провідних світових економістів, як на позицію ВООЗ, заявив, що «сумнівів ні у кого немає, що ми будемо жити в нових умовах». Йдеться про дотримання масочного режиму, правил дезінфекції, соціальної дистанції і певних правил поведінки в громадських місцях. Тому він вважає, боротьба з COVID-19 затягнеться, як мінімум, на два роки. І карантинні заходи в тій чи іншій мірі будуть тривати.

Прем'єр також закликав не тішити себе ілюзіями, що в травні карантин закінчиться і про пандемію всі забудуть. Слід «навчитися жити в нових умовах». 

Ірина Заіковата

22 квітня, 2020