Скасовані нові правила пересування військовозобов'язаних Україною

Новини Вінниці / Скасовані нові правила пересування військовозобов'язаних Україною

Порядок щодо надання дозволу чоловікам на пересування Україною викликав широкого резонансу у суспільстві. Нові правила були тимчасово скасовані, а Порядок - відправлений на доопрацювання.

Про це вказується у Telegram-каналі головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Перед тим під час доповіді головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного президент Володимир Зеленський наказав скасувати заборону щодо переміщення військовозобов’язаних країною без дозволів.

Відомо, що президент звернув увагу на те, що суб’єктом формування державної політики в цьому питанні є Міноборони, а обмежувати конституційні права громадян під час воєнного стану може уряд своїми актами.

Тому президент доручив скасувати прийнятий Генштабом порядок з метою його доопрацювання зі збереженням обороноздатності країни.

У Залужного не забарились з реакцією.

Нагадаємо, вчора в Генштабі заявили про норму, якою військовозобов'язані чоловіки в Україні не зможуть пересуватися вільно територією України, а лише за дозволом. Пізніше, у Залужного заявили, що мова йде лише про тих, хто змінює місце реєстрації. Однак згодом в Генштабі сказали що йдеться про пересування між областями.

Після чого у ВР внесли законопроект про скасування всіх обмежень на пересування військовозобов'язаних в Україні. Сам же президент різко відреагував на цю заборону і доручив Генштабу доповісти йому про нові обмеження на переміщення країною для військовозобов’язаних.

Неофіційно конфлікт з пересуванням пов’язують з політтехнологами Банкової, які начебто ним вирішили дещо знизити рейтинг Залужного та підняти – Зеленського.

Олег Верлан

6 липня, 2022