Скандальні вибори: Володимира Продивуса переобрали головою Федерації боксу України

Новини Вінниці / Скандальні вибори: Володимира Продивуса переобрали головою Федерації боксу України

У Києві 17 грудня відбулася звітно-виборча конференція Федерації боксу України. На сайті ФБУ з'явилася інформація, що на посаду президента одноголосно переобрали Володимира Продивуса, який очолює ФБУ із 2008 року. Проте, можна казати, про певний розкол у вітчизняному боксі, адже у заході та виборах не приймали участь 11 обласних федерацій. Тому опоненти вінницького бізнесмена заявляють про фальсифікації.

Почнемо з того, що конфлікт у ФБУ став публічним давно. Він стосувався критики роботи В.Продивуса на посаді. Зокрема казали про те, що курс федерації є хибним, адже з 2012 року українські боксери на Олімпіаді навіть золотих медалей не завойовували. Попри це конференцію провели.  

«Ставши свідками реального ставлення до себе з боку рекламної опозиції, делегати Конференції продовжили робити те, заради чого взагалі зібралися — працювати. Ми пройшлися по ключовим подіям минулого чотириріччя і намітили стратегічні плани на майбутнє. У нас є перемоги, але у нас є й проблеми, і ніхто не збирається від них ховатись: частково вирішили, частково вирішуємо, але точно з усім упораємося.

Велика подяка всім делегатам звітно-виборної конференції за вашу відданість українському боксу, а також за вашу довіру, з якою я вступаю до нової каденції президента Федерації боксу України», написав у Facebook В.Продивус.

Втім, на конференцію не прибули представники ряду регіонів.

«У звітно-виборчій конференції не брали участі федерації Київської, Житомирської, Рівненської, Хмельницької, Кіровоградської, Полтавської, Харківської, Одеської, Чернігівської, Сумської, Донецької областей та міста Києва, - розповів «Чемпіону» президент Київської міської федерації ФБУ Кирило Шевченко, якого вважали основним опонентом вінничанину. - Від федерації Сумської області голосувала «ліва» людина. Президент федерації боксу Полтавської області Михайло Мельник перебував вдома, але у ФБУ порахували і його голос».

За словами Шевченка, для кворуму потрібно дві третини делегатів, тобто представників 17 федерацій. ФБУ зібрало 14, і з них голосування двох сфальсифікувало.

«Федерація грубо порушила свій статут, який зареєстровано у реєстрі Міністерства юстиції. Не було прийнято до уваги листи від регіональних федерацій, у яких ми виклали свою чітку позицію, чому не відвідуватимемо цю конференцію. Абсурдність ситуації чудово усвідомлюють і самі функціонери ФБУ. Ми застосуємо всі законні юридичні кроки, щоб справедливість перемогла», - зазначив очільник столичної федерації.

Отже, ймовірно, що ФБУ ще буде «лихоманити»…

Макс Мельник

19 грудня, 2021