Скандальні «Свати» повернуться на телеекрани країни з новим сезоном. Акторка Анна Кошмал розкрила подробиці

Новини Вінниці / Скандальні «Свати» повернуться на телеекрани країни з новим сезоном. Акторка Анна Кошмал розкрила подробиці

Телесеріал «Свати» встиг наробити в Україні досить багато шуму. 22 листопада 2017 року СБУ на три роки заборонила в'їзд в Україну громадянину Росії, одному з головних героїв комедійного серіалу "Свати" Федору Добронравову, а в 2016 році Держприкордонслужба заборонила в'їзд російським акторам Миколі Добриніну та Людмилі Артем'євій, які також знімалися у цьому серіалі. Заборону ввели через поїздки актора до Криму і підтримку анексії півострова.

Телесеріал «Свати» встиг наробити в Україні досить багато галасу. 22 листопада 2017 року СБУ на три роки заборонила в'їзд в Україну громадянину Росії, одному з головних героїв комедійного серіалу "Свати" Федору Добронравову, а в 2016 році Держприкордонслужба заборонила в'їзд російським акторам Миколі Добриніну та Людмилі Артем'євій, які також знімалися у цьому серіалі. Заборону ввели через поїздки акторів до Криму і підтримку анексії півострова.

У 2019 році окружний адмінсуд Києва скасував заборону серіалу "Свати" і дозволив в'їзд в Україну російському акторові Федору Добронравову, та визнав протиправними дії СБУ, яка попросила міністерство культури внести пана Добронравова до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Під час ухвалення рішення у Мінкульті проаналізували зміст довідки СБУ, яка стала підставою для винесення постанови про заборону акторові в'їзду в Україну.

"Наскільки ми зрозуміли, причиною потрапляння до нього (до списку. - Ред.) Добронравова та заборони серіалу "Свати" стали висловлювання актора щодо Криму. Проте чому саме зараз постало питання заборонити популярний серіал українського виробництва, для нас залишається загадкою", - заявила телекомпанія після оприлюднення рішення Мінкульту та Держкіно.

Володимир Зеленський тоді наголошував, що "Свати" - це "український серіал", вигаданий "за українські гроші". Нагадаємо, "Свати" - це комедійний серіал студії "Квартал 95". Федір Добронравов грає в ньому одного з центральних персонажів - Івана Будька.

Прем'єра сьомого сезону серіалу була запланована на 2018 рік. Однак, вже в ближайші місяці або рік серіал все-таки повернеться на телеекрани країни. Про це розповіла зірка серіалу актриса Анна Кошмал у своєму прямому ефірі в Instagram.

За її словами, ніхто з улюблених персонажів не йшов з проєкту, тому новий сезон серіалу буде також цікавим завдяки артистам, які полюбилися всім.

"Чи буде сьомий сезон? Ну, напевно, буде. Якщо всі дуже сильно цього захочуть, то він буде. Я думаю, що всі цього хочуть. І творці хочуть. І ми хочемо. Всі актори дуже люблять цей проєкт. Ніхто від нього не відмовлявся. Ніхто з цього проєкту не йшов, тому в сьомому сезоні будуть всі ваші улюблені артисти", – сказала актриса.

Кошмал також додала, що в сьомому сезоні буде 12 серій. І зазначила, що ці епізоди стануть останніми.

"Абсолютно всі артисти потішать вас новою історією. А ось коли він вийде, я сказати поки точно не можу. Ось коли дознімаємо, тоді буде відома дата релізу. Поки що її немає. Буде 12 серій в "Сватах-7". Чесне слово. Сьомий сезон буде останнім", – заявила Кошмал.

Ірина Заіковата

24 червня, 2020