Скандальні подробиці партійної кар’єри колишнього «слуги» Ковальова, який перейшов на бік Росії

Новини Вінниці / Скандальні подробиці партійної кар’єри колишнього «слуги» Ковальова, який перейшов на бік Росії

У фракції «Слуга народу» звернулись до керівництва ВР з проханням позбавити депутатського мандату свого колегу Олексія Ковальова, який зізнався в колабораціонізмі, а прокурори вже порушили проти нардепа справу про держзраду. Одночасно оприлюднено цікаві подробиці того, як ця людина опинилась у президентській партії.

Спочатку нагадаємо, що до війни на Ковальова в «СН» розраховували. Наприкінці 2021 року стало відомо, що депутат придбав у екснардепа Дмитра Добродомова «4 канал». Звісно, такі питання погоджуються з партійним керівництвом.

А от на початку квітня стало відомо, шо парламентар, обраний з Херсонщини, поїхав до виборців на окуповану територію. Ковальов у Facebook написав, що у Голій Пристані «має працювати у своєму окрузі». Тривале перебування на окупованій території змусило «Слугу народу» 28 квітня призупинити обранця членство в партії й фракції, а також звернутися до правоохоронців. Сам він тоді вказував, що через спілкування з російськими військовими загрози його життю і здоров'ю. Вже 8 червня нардеп Ковальов зізнався в колабораціонізмі, зокрема розповів про своє спілкування з «куратором» окупованих територій України з Кремля Сергієм Кірієнком, а також зазначив, що Росія тут надовго…

«Ми не будемо закликати нашого колишнього колегу скласти мандат. Якщо совість, честь і гідність вже втрачено остаточно - немає сенсу до них апелювати. Хай це станеться за законом, після вироку суду. Можемо йому лише порадити уважно вивчити статтю 111-прім Кримінального кодексу і спрогнозувати термін ув’язнення за колабораціонізм, який чекає на нього після звільнення тимчасово окупованої Херсонщини ЗСУ», - зазначила речниця фракції «Слуга народу» Юлія Палійчук.

У свою чергу фракція також просить Офіс Генерального прокурора й Службу безпеки пришвидшити строки розслідування та передбачити в обвинувальному акті конфіскацію майна Ковальова. Також «Слуга народу» проситиме органи судової влади оперативно розглянути справу Ковальова про державну зраду.

Майже одночасно про деякі деталі отримання Ковальовим мандату стало відомо від журналіста Руслана Кухарчука.

«Коли у 19-му році екстрено шукали кандидатів у народні депутати від нової партії «Слуга народу», мені надійшли дві пропозиції виставитися по рідній мені Херсонській області. Перша пропозиція коштувала 90 тис. дол. Друга - більш реальна - 300 тис. дол. Типу з гарантією», - зазначає він у Facebook.

Кухарчук зауважив, що від пропозиції він відмовився.

«Я їм кажу: «Нє, хлопці». І тоді нардепом від округу №186 став Олексій Ковальов. Схоже, він не зміг сказати «нє» ані шахраям у 2019-му, ані окупантам у 2022-му», - резюмує Кухарчук. 

Олег Верлан

9 червня, 2022