Скандал в Гальжбіївці: голова Ямпільської РДА відібрала подарунки у першокласників

Новини Вінниці / Скандал в Гальжбіївці: голова Ямпільської РДА відібрала подарунки у першокласників

Свято першого дзвоника для першокласників Гальжбіївської школи Ямпільського району Вінницької області вийшло з не дуже приємним присмаком. Голова райдержадміністрації Ганна Сінчак, як зазначають очевидці, «видирала» з рук малюків пакунки з подарунками – зошитами, фарбами, альбомами та іншим «скарбом». Батьки школярів звернулися з відповідною заявою до поліції та голови Вінницької ОДА, аби органи влади дали належну оцінку діям очільниці району.

Свято першого дзвоника для першокласників Гальжбіївської школи Ямпільського району Вінницької області вийшло з не дуже приємним присмаком. Голова райдержадміністрації Ганна Сінчак, як зазначають очевидці, «видирала» з рук малюків пакунки з подарунками – зошитами, фарбами, альбомами та іншим «скарбом». Також у пакунку була листівка від депутата з партсимволікою. Батьки школярів звернулися з відповідною заявою до поліції та голови Вінницької ОДА, аби органи влади дали належну оцінку діям очільниці району.

Зазначимо, що пакунки передав дітям депутат обради Володимир Кістіон, який народився, працював та обирався у Ямпільському районі. Ганна Сінчак раніше працювала в райдержадміністрації, а 19 серпня Володимир Зеленський підписав розпорядження про її призначення головою РДА.

У спільній заяві жителів села йдеться про те, що під час свята 1 вересня до школи прибула голова Ямпільської райадміністрації Ганна Сінчак, яка вела себе не дуже пристойно, як для держслужбовця. Вона ображала сільського голову, батьків, вчителів саме через подарунки для першачків.

«Ми вже злякалися, що вона дітей покусає – така скажена була! Сінчак видирала у малюків пакунки з подарунками, викидала з них все на підлогу та топталася по речах. Все це знімав на телефон її персональний «блогер», ще й пропонував придбати це відео присутнім. Коли голова райадміністрації нарешті вибігла зі школи, ані діти, ані дорослі не приховували сліз. Вчителі казали, що в житті такого сорому не бачили. Ось такі в нас «слуги народу», - розповів один з батьків.

Заяву, в якій розповіли про інцидент, люди адресували голові Вінницької облдержадміністрації Сергію Борзову, а копію передали до місцевої поліції.

Місцеві мешканці вбачають у діях голови Ямпільської РДА Ганни Сінчак ознаки низки адміністративних та навіть кримінальних правопорушень, серед яких – перевищення службових повноважень, хуліганство, перешкоджання діяльності депутата місцевої ради та порушення норм карантину, адже жінка перебували серед дітей без медогляду.