Скальський попередив вінничан про санобробку вулиць «небезпечними для людей і тварин речовинами» (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Скальський попередив вінничан про санобробку вулиць «небезпечними для людей і тварин речовинами» (ВІДЕО)

Голова Вінницької ОДА Владислав Скальський 10 квітня записав у Facebook звернення до земляків. Окрім закликів святкувати Пасху вдома, адже це є світовою практикою за умов карантину, він попередив вінничан про нібито «хімічну атаку», яка очікується ймовірно на вихідних. За словами очільника області, вулиці та сквери Вінниці мають обробити речовинами, які шкідливі для людей та домашніх тварин.

Голова Вінницької ОДА Владислав Скальський 10 квітня записав у Facebook звернення до земляків. Окрім закликів святкувати Пасху вдома, адже це є світовою практикою за умов карантину, він попередив вінничан про нібито «хімічну атаку», яка очікується ймовірно на вихідних. За словами очільника області, вулиці та сквери Вінниці мають обробити речовинами, які шкідливі для людей та домашніх тварин.

«Ми сьогодні знаходимось в критичній точці. Це та точка, що дозволяє нам ще контролювати розповсюдження цієї інфекції. Але це можливо тільки, коли ми всі розуміємо, що ця точка залежіть від поведінки кожного з нас. Я дуже вас прошу ставитись з розумінням до всіх тих заходів, які ми будемо посилювати.

Я хочу повідомити, що Національна поліція, Національна гвардія України будуть працювати в посиленому режимі. Штрафів уникнути не вдасться. Ми маємо вже два судових рішення про накладення штрафів. Цими днями, особливо на вихідних, буде відбуватись санітарна обробка вулиць і громадських місць.

Хочу повідомити, що під час цієї санобробки використовується хлоромісткі речовини. Вони є небезпечними для вас та ваших домашніх улюбленців. Влада працює в режимі максимального сприяння», - заявив голова ОДА.

Навіть складно прокоментувати… На жаль, через відсутність «прямої» комунікації з головою ОДА, в нього не запитаєш, що він мав на увазі, коли казав про небезпеку від санобробки. З одного боку, фахівці рекомендують використовувати речовини, які містять хлор, для обробки сходових клітин, ліфтів, дверей, тощо. Зокрема усіх громадських місць. З іншого, очільник області попереджає, що вони «є небезпечними для вас та ваших домашніх улюбленців. Влада працює в режимі максимального сприяння». Можна вирішити, що отруюванню. Цитата посадовця є дослівною…

Чи не є це зайвим залякуванням містян та жителів сільської місцевості? Можемо згадати, як по селах «мандрували» чутки про розпилювання «антивірусної» отрути з повітря гвинтокрилами вночі. Невже тепер про отруту заговорили з офіційних джерел?

Інша річ, що вінничанам треба аргументовано пояснити, що, залишаючись вдома, вони мінімізують ризик заразитися та передати інфекцію іншим.  

Далі Владислав Скальський нагадав, що «Укрпошта буде доставляти освячені Пасхи одиноким пенсіонерам». Тому немає потреби йти до храму.

«Наші територіальні центри соціальних послуг піклуються про більше ніж 18 000 одиноких осіб похилого віку та осіб з інвалідністю. Ми робимо все можливе, задля того, щоб мінімізувати причини виходу на вулиці.

Всеукраїнська рада церков погодилась про суттєві обмеження релігійних заходів. Богослужіння будуть транслюватись онлайн. Ми комунікуємо. Розклад цих богослужінь, а також перелік каналів, які будуть забезпечувати онлайн-трансляцію, вкажемо. Насправді весь світ буде зустрічати Великдень 2020 в новому режимі. 

Народжується нова традиція святкування Великодня - в колі найближчих людей вдома.  Отож, святкуємо Великдень вдома», - зазначив голова ОДА.

До речі, офіційно в УПЦ МП не давали згоди на онлайн-трансляцію богослужінь. Можливо, після того, як стало відомо про інфікування духовників Києво-Печерської Лаври, у Московському патріархаті змінять думку та не стануть всіх кликати до храмів.  

«Закликаємо вас, залишайтесь поруч з вашими найдорожчими людьми. Залишайтесь здоровими й нехай коронавірусна інфекція обійде нас. З святами вас!», - підсумував очільник регіону. 

Олег Верлан

10 квітня, 2020