Сім з половиною років ув’язнення: у Вінниці суд виніс вирок чоловікові, який передавав братові у в’язницю наркотики

Новини Вінниці / Сім з половиною років ув’язнення: у Вінниці суд виніс вирок чоловікові, який передавав братові у в’язницю наркотики

Вінницький міський суд виніс вирок 22-річному чоловікові, який п’ять років тому неодноразово передавав наркотики своєму братові в колонію. Як повідомляє пресслужба суду, молодика визнано винним та призначено йому покарання у виді 7 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому майна.

Вінницький міський суд виніс вирок 22-річному чоловікові, який п’ять років тому неодноразово передавав наркотики своєму братові в колонію. Як повідомляє пресслужба суду, молодика визнано винним та призначено йому покарання у виді 7 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому майна. Поки що, вирок не набув законної сили. Тому підозрюваному продовжено запобіжний захід – тримання під вартою.

Під час судового розгляду стало відомо, що в 2015 році вінничанин незаконно купував канабіс та амфетамін й передавав їх в пакеті з передачею рідному брату, який утримується під вартою у місцях позбавлення волі.

Обвинувачений свою вину визнав повністю і розкаявся. Суду він пояснив, що старший брат для нього є лідером, тому не міг не послухати його та не виконати це прохання.

Вина обвинуваченого в ході судового розгляду підтвердилась також показаннями свідків та доказами зібраними в рамках кримінального провадження.

«Виходячи із загальних засад призначення покарання, суд врахував, що обвинувачений раніше судимий та, перебуваючи на випробовуваному терміні, вчинив новий злочин, за висновками медичних експертиз має ознаки наркоманії й хронічного алкоголізму. За результатами повного та всебічного судового розгляду, суд призначив вінничанину покарання у виді 7 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна, що в межах санкції ч. 2 ст. 309 ККУ», - йдеться у повідомленні пресслужби суду.

 

Сергій Маламура

21 лютого, 2020