Швейцарія та Ізраїль допоможуть у відновленні Будинка офіцерів у Вінниці

Новини Вінниці / Швейцарія та Ізраїль допоможуть у відновленні Будинка офіцерів у Вінниці

Після перебування дипломатичних місій 20 країн Європи та Ізраїлю у Вінниці, де гості ознайомились з наслідками ракетного удару по площі Перемоги, стало відомо, що дві країни зголосились на допомогу у відновленні майже зруйнованого Будинку офіцерів.

Нагадаємо, від будівлі залишились фасад і стіни. Дві ракети влучили у дах, майже зруйнувавши все всередині. За висновками комісії ДСНС спочатку заявлялось, що Будинок офіцерів через аварійний стан відновленню не підлягає. Проте після негативної реакції містян, адже саме там розташовувалась найбільша концертна зала з чудовою акустикою, рішення змінили.

Юридично заклад і будівля належать Міноборони.     

Після візиту дипломатів голова Вінницької ОВА Сергій Борзов у Медіацентрі України повідомив, що Швейцарія та Ізраїль допоможуть відновити вінницький Будинок офіцерів.

«Я запропонував на прикладі Маріупольського театру, у відновленні якого пообіцяла допомогти Італія, щоб вони приєдналися до відновлення. Погодилися допомагати посольство Швейцарії в Україні та посольство Ізраїлю», — заявив Сергій Борзов.

За його словами, для відновлення Будинку офіцерів, який є пам’яткою архітектури місцевого значення, звертатимуться до провідних архітекторів регіону.

«Ця будівля пережила Другу світову війну у цьому класичному фасаді, тому більшість вважає, що саме такий фасад має залишитися. На жаль, будівля повністю зруйнована і небезпечна, підлягає повному знесенню. Для того, щоб відбудувати новий Будинок офіцерів, збираємо всіх найкращих архітекторів Вінницької області. Щоб кожен запропонував думки та бачення не лише з приводу Будинку офіцерів, а й міської площі», — прокоментував начальник ОВА.

Зазначається, що стан Будинку побуту «Ювілейний», який також зазнав руйнувань, визначать після професійної експертизи. Тоді ж стане зрозумілим, чи можна буде реконструювати споруду. До того ж, у будівлі є багато власників.