«Штурмовиків» відділення поліції у Вінниці взято під варту

Новини Вінниці / «Штурмовиків» відділення поліції у Вінниці взято під варту

У Вінницькому міськсуді розглянули клопотання сторін обвинувачення про обрання запобіжних заходів чоловікам, які ввечері 22 квітня намагались «штурмувати» Вишенське відділення поліції. За рішенням слідчого судді, їх триматимуть під вартою до внесення застави.

Детально про події на Вишенці раніше писав NaПарижі. За власною інформацію виданню відомо, що «штурмували» двері вінничани, щоб визволити свого затриманого товариша.

Наразі обом чоловікам повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) КК України.

«З матеріалів клопотання сторони обвинувачення стало відомо, що підозрювані, маючи ряд не знятих і не погашених судимостей, тримаючи в руках скляні плашки з-під пива, перебували поблизу одного із відділень поліції у м. Вінниці, на якому наявна вивіска із надписом «ПОЛІЦІЯ». Реалізовуючи свій спільний злочинний умисел, підозрювані підійшли до будівлі відділення поліції, де один із них умисно справив природні потреби на адміністративну будівлю, після чого, разом із іншим підозрюваним почали наносити удари ногами по будівлі та її вхідних дверях. Після цього, підозрювані спустилися із сходів відділення поліції та жбурнули скляними пляшками, які були у них в руках, в сторону вищевказаного відділення та зникли з місця вчинення злочину у невідомому напрямку», - йдеться у повідомленні суду.

При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрювані можуть здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.

«За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваних запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб на визначив розмір застави у сумі 99 240 грн», - вказують у суді.

Наразі тривають слідчі дії. Вінничанам світить обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Макс Мельник

26 квітня, 2022