Штурмовик із Вінниці Дмитро Продан: «Подобається бити ворога під Бахмутом»

Новини Вінниці / Штурмовик із Вінниці Дмитро Продан: «Подобається бити ворога під Бахмутом»

Дмитро Продан є членом вінницької громадської організації «Центурія», яка пропагує патріотизм і здоровий спосіб життя. Зараз переважна більшість із наших «центурійців» - на фронті. Не є виключенням і Дмитро Продан, який на початку широкомасштабного вторгнення пішов добровольцем на фронт. За свої військові звитяги навесні отримав із рук Президента України Володимира Зеленського орден “За мужність” ІІІ ступеня.

До війни Дмитра Продана знали, як сильного спортсмена, кандидата у майстри з фрі-файту. А також палкого вболівальника вінницького ФК «Нива», який входив до групи місцевих ультрас.

Нині Дмитро Продан має звання молодшого сержанта ЗСУ. 24-річний вінничанин служить в ІІІ окремій штурмовій бригаді Сухопутних військ України. Зараз воює на Бахмутському напрямку, є командиром взводу.

«Я отримав орден за операцію, яка пройшла на околицях Бахмуту. Мали відібрати у ворога кілька важливих ділянок. Потрапили під мінометний обстріл і мали екакуювати поранених. Довелося вивозити їх машинами через переправу, яка обстрілювалася. Також регулярно відбивали ворожі атаки. Напевно, по 15 на добу. Тоді росіяни несли колосальні втрати», - розповів Дмитро Продан.

Вінничанин каже, що підготовка у «Центурії» багато чого йому дала. Адже там не бракувало міліарних вишколів; вчили роботі зі зброєю тощо.

«Близько десятка представників вінницької «Центурії» служить разом зі мною. Підтримка надійних товаришів, які завжди готові підтримати і підказати, є дуже важливою. Особливо корисними є підказки старших за віком друзів, які мали військові навички. Адже до війни я не служив в армії», - продовжує Дмитро Продан.

Він впевнений, що Бахмут, під яким він наразі воює, буде незабаром звільнений від ворога. Як й інші території України.    

     

«Ми воюємо за країну, за свої території. У нас менше людей, ніж у росіян, але військові вище рівнем. До того ж в нагоді стає високоточна західна зброя. Росіяни намагаються закидувати людським ресурсом, але це в умовах сучасної війни не допоможе. Нам подобається воювати під Бахмутом. Зокрема, масово знищувати ворога!», - наголошує Дмитро Продан.   

Пресслужба Вінницької обласної організації «Центурія»  

admin

17 червня, 2023