Шокуюче відкриття у Єгипті

Новини Вінниці / Шокуюче відкриття у Єгипті

Зевс, бог неба з грецької міфології, вважався усюдисущим і спостережливим за мирськими справами людей. Враховуючи його грецьке коріння та його вражаючий храм в Олімпії, можна подумати, що єдині храми Зевсу знаходяться в Греції.

Нове відкриття, зроблене Єгипті, спростовує цю думку. У заяві, опублікованій у понеділок, Міністерство туризму та старожитностей Єгипту повідомило, що археологи виявили на Синайському півострові залишки храму, натхненого Зевсом. А якщо ви любите грати в ігрові автомати на тематику давньої Греції на Єгипту, рекомендуємо ознайомитися з їхнім переліком за посиланням.

Усього за кілька місяців у Єгипті було знайдено:

  • Храм Зевса (на головному фото);
  • особлива схованка;
  • бальзамують предмети.

Храм шанує Зевса Касіоса – божество, що об'єднує грецького бога Зевса та гору Касіос. Розташована на кордоні Сирії та Туреччини, гора пов'язана з легендарною битвою, яка сталася між Зевсом та чудовиськом Тифоном, щоб вирішити, хто керуватиме космосом. (Зевс переміг за допомогою своєї вірної блискавки).

Відомий сьогодні як Джебель-Акра, Касіос є місцем частих гроз та став важливим місцем поклоніння у численних стародавніх традиціях. Злиття бога і гори, пише Джудіт Суділовскі для Jerusalem Post, є "прикладом спадщини релігійного мультикультуралізму в давнину".

У своїй заяві Мостафа Вазірі, генеральний секретар Єгипетської ради з давніх-давен, сказав, що команда ідентифікувала храм Зевса Касіоса за допомогою останків пари колон з рожевого граніту заввишки 6,5 футів, які колись служили вхідними воротами храму. Колони, можливо, обрушилися внаслідок землетрусу, додав він.

Археологи також виявили на місці розкопок колекцію гранітних блоків - ймовірно, частина сходів, якими віруючі могли потрапити до храму.

Ранні розкопки

На цьому місці вже проводилися розкопки: На початку 20 століття Жан Кледат, французький єгиптолог, який шукав християнські пам'ятники в Єгипті, виявив на цьому місці грецьке різьблення зі згадкою Зевса Касіоса. Проте Кледат так і не розкопав всю ділянку, і тепер взялися за справу сучасні археологи. Вони знову відкрили камінь, знайдений Кледатом, і виявили схожий камінь з грецьким різьбленням, а також докази того, що рожеве каміння храму було повторно використано в інших спорудах.

Хішам Хуссейн, генеральний директор розкопок, сказав, що він вивчає знайдені блоки і проведе фотограмметричну зйомку, щоб зрозуміти архітектурний задум храму.

Написи, знайдені під час розкопок, показують, що храм було відремонтовано Адріаном (117-138 р. до н.е.). Відомий своїм захопленням грецькою цивілізацією римський імператор реконструював інші споруди по всій своїй імперії, включаючи Пантеон.

Враховуючи важливість божества в давнину, храми, присвячені Зевсу, були знайдені і в інших країнах, як повідомляє Девід Кінді для розділу Smart News журналу Smithsonian. Минулого року дослідники виявили вхідну браму ще одного храму бога в давньогрецькому місті Магнезія на території сучасної Туреччини.

Таємнича схованка

Археологи в Єгипті виявили схованку з муміфікуючими матеріалами - найбільшу з будь-коли виявлених, датовану 2 500 роками, повідомив Камаль Табіха з National минулого місяця.

https://lh6.googleusercontent.com/sxS_ezHHEze16a8Pey2DK5SrmacCILDj4CjG1fGQ0vowSS70KErG4I6MrovryYLDgK9pF8IjddJGcQRyEydDjcybOoFKJyLLnSvVklW99F1To9QfLadGmiUQ3wcWS0aBlgO_Du8LmSmRJrsk

У криницю бальзамуючих предметів входять 370 великих керамічних горщиків і кілька дрібніших артефактів, що використовувалися в процесі муміфікації, повідомляє Radio Prague International. Єгиптологи з Чеського інституту єгиптології при Карловому університеті в Празі виявили судини під час розкопок глибоких шахт у стародавньому некрополі в Абусірі, на південь від Каїру. Гробниці розташовані поруч із пірамідою Джосера, названої на честь першого царя Третьої династії (2650-2575 рр. до н.е.) Старого царства Єгипту (2613-2181 рр. до н.е.), коли було побудовано багато пірамід.

«Це, ймовірно, найбільша комплексна і незаймана знахідка такого роду, що походить із Стародавнього Єгипту», - сказав Патріції Клаус із Greek Reporter Мохамед Мегахед, заступник голови археологічної місії.

Колекція похоронних горщиків була засипана шарами у шахті глибиною 45 футів. Експерти датували предмети 26-ю династією Єгипту, що виникла у шостому столітті до нашої ери, коли єгипетські фараони відкривали країну для іноземних торговців та поселенців.

admin

16 травня, 2022